Image default
LifeStyle Retete

Supa crema de pui

Aveti nevoie de (pentru 4-5 portii) :

– un piept de pui micut

– 2 morcovi

– un pastarnac

– un sfert de telina

– 2 cartofi

– 2 cepe

– 3 catei de usturoi

– smantana pentru gatit

– sare

– piper

– menta (proaspata sau uscata)

– ulei de masline

Cum se prepara:

Dezosam pieptul de pui si il spalam bine cu apa rece. Il taiem cubulete si il punem la fiert cam intr-un litru de apa clocotita cu putina sare. Il supraveghem din cand in cand pentru a lua cu o spatula spuma de la suprafata.

Curatam legumele, taiem ceapa in 4, tocam cartofii, morcovul, pastarnacul, telina si usturoiul si le punem la fiert intr-o oala cu apa clocotita.

Daca pieptul s-a fiert, il scoatem pe o farfurie, dar pastram zeama ramasa.

Pentru a verifica daca legumele sunt fierte, incercam morcovul. Daca acesta este moale, putem opri focul.

Acum ca si legumele sunt gata, le scurgem total de apa si punem peste ele zeama de la pui. Le blenduim bine pana devin o pasta omogena.

Adaugam smantana pentru gatit dupa gust, sare, piper, o lingura de ulei de masline si putina menta uscata. Amestecam din nou cu ajutorul blenderului.

In final, adaugam si bucatelele de pui. De data aceasta amestecam doar cu lingura!

Gata supita! Acum, prajiti niste paine si folositi-o pe post de crutoane! Noua ne era prea foame sa mai facem asta asa ca am mancat-o cu saleurile cu cascaval si chimen trimise de mama! Double yummy! Spor la savurat si o duminica superba sa aveti (sau ce-a mai ramas din ea)!

Sasha

Alte retete deliciose pe saltnsasha.wordpress.com

Articole similare

Pas cu pas: turta dulce in forma de ursuleti

Elena Virlan

2 reprezentatii extraordinare cu „EVGHENI ONEGHIN”

comunicat de presa

Tendințe în Amenajările de Interior – Noutăți la CERSAIE 2016

casamea.ro

Lasă un comentariu