Image default
Amenajare living Practic

Studiu de caz: cum integrezi televizorul in sufragerie?

Proprietarul camerei de zi din imagini a refuzat multa vreme sa monteze un televizor in acel spatiu deoarece avea impresia ca acesta va capta intreaga atentie, atat prin dimensiunile generoase, dar si prin modul in care poate interactiona cu viata comuna a familiei. Cu toate acestea, datorita unor modificari in casa, proprietarul a decis sa faca acest pas.

Initial, televizorul familiei era unul de generatie veche, destul de masiv, asa ca au decis achizitionarea unuia de tehnologie recenta, cu un design mult mai subtil, mai aproape de minimalismul apreciat de nordici.

Pentru a echilibra compozitional greutatea data de un corp dreptunghiular mare, proprietarii au luat decizia introducerii unui tablou de dimensiuni asemanatoare, orientat la un unghi de 90 de grade fata de televizor, intr-o paleta de culori in tonuri de negru si gri, insa cu introducerea unei pete inedite de culoare. Rezultatul acestei actiuni este distragerea atentiei de la suprafata greu de ignorat a televizorului.

Pentru asigurarea unui contrast de acelasi fel si la nivelul pardoselii, proprietarul a decis schimbarea finisajului picioarelor comodei (piesa de mobilier mai veche), din cromat in negru mat, cu ajutorul unei vopsele tip spray.

Restul integrarii tine de aranjarea obiectelor de decor si ne demonstreaza ca exista solutii simple pentru probleme considerate destul de spinoase. Daca va intrebati unde sunt cablurile televizorului, ganditi-va ce ar putea sta ascuns in spatele vrafului de carti, atent selectionate pentru a se integra coloristic in ansamblu!

 

 

Articole similare

4 lucruri esentiale despre blaturile din piatra

Catalina Coca

Renovarea sufrageriei dupa 20 de ani

Mihaela Calin

Arta organizării – soluţii practice pentru depozitarea jucăriilor

casamea.ro

Lasă un comentariu