Image default
LifeStyle

Structoterm – Noua generatie de materiale de zidarie pentru constructii eficiente energetic

Celco a sustinut si recomandat de-a lungul timpului necesitatea efectuarii unor previziuni ale consumului de energie necesar operarii unei potentiale constructii. Implementarea obligativitatii obtinerii certificatului de performanta energetica incepand cu 20 iulie 2013 este un pas inainte spre constientizarea factorilor de decizie implicati si spre proiectarea de constructii de calitate si eficiente din punct de vedere al costurilor.  Obtinerea unui certificat de clasa A fara costuri exagerate porneste de la tipul de zidarie ales. O zidarie bine realizata, cu rosturi subtiri, din BCA de 37,5 cm grosime, asigura o uniformizare a temperaturilor interne de-a lungul anului si permite schimbul de aer fara risc de condens. Termoizolatia de orice fel nu mai este necesara, fapt ce permite economia de timp, bani si manopera suplimentara.

CELCO® STRUCTOTERM  este prima marca romaneasca de BCA destinat structurilor portante.  STRUCTOTERM s-a nascut din dorinta de a aduce pe piata un produs cu rezistenta la compresiune sporita, neinflamabil, usor si cu conductivitate termica redusa. CELCO® STRUCTOTERM ofera o combinatie perfecta a tuturor avantajelor oferite de alte materiale de constructii. Are rezistenta la compresiune a unui bloc ceramic (min 5 N/mm² conform SREN 771-4:2011), dar are in plus aceeasi rezistenta uniforma pe toate fetele, desi  un m³ este cu cel putin 25% mai usor decat un m³ de blocuri ceramice. Structura poroasa asigura o termoizolare superioara oricarei zidarii. Rezistenta superioara si absorbtia redusa a apei oferite de CELCO® STRUCTOTERM recomanda acest produs pentru constructii situate in zone seismice, predispuse la inundatii si incendii. Zidurile exterioare realizate din CELCO® STRUCTOTERM A++ (BCA cu grosime de 37,5 ) vor rezista testului timpului indiferent de schimbarile climatice si vor asigura interioare sigure si confortabile.

In prezent CELCO detine 3 fabrici si 2 cariere, asigurand in proportie de 80% materia prima necesara productiei, fapt ce ofera companiei un control riguros al calitatii produsului finit.  “Am dezvoltat o serie de produse noi care vin in sprijinul arhitectilor, constructorilor si beneficiarilor in obtinerea unui calificativ cat mai bun in cadrul certificatului de performanta  energetica a cladirii. CELCO, in calitate de producator, este primul care recunoaste importanta utilizarii unui material de calitate superioara, rezistent si durabil. Astfel, noile produse lansate astazi, SUPERBLOCK, STRUCTOTERM si MEGATERM, promit siguranta, eficienta si confort pentru constructii sustenabile si eficiente energetic”, a declarat dl. Niculae Dusu, Presedinte CA CELCO.

Irina Usuc, Director Comercial CELCO, a prezentat o analiza comparativa intre cele mai uzuale solutii constructive intalnite pe santierele din Romania. “Zidul realizat din BCA CELCO 37,5  fara termoizolare suplimentara ofera un confort termic superior fata de valoarea prevazuta de normativul C107 si economii substantiale de pana la 2500 euro  pentru o casa cu suprafata construita de 150 mp. Densitatea redusa a blocurilor de BCA CELCO permite  economii majore in ceea ce priveste costurile de incarcare a structurii de rezistenta a cladirii. Consumul de mortar uscat este de 22 kg/mc de zidarie cu 87% mai avantajos fata de blocurile ceramice de 38 cm.  Zidul din BCA de 37,5 cm are o structura poroasa uniforma cu capilaritati inchise, ceea ce face ca absorbtia de apa sa fie minima in comparatie cu alte materiale de zidarie. In plus, pierderile de pe santier sunt minime, iar blocurile sunt 100% reciclabile”.

In cadrul conferintei au mai sustinut prezentari arh. Alexandru Balan – Presedinte OAR Dobrogea, prof. univ. dr. Mihai Florea – Decan al Facultatii de Constructii OVIDIUS si Petronela Grigorescu – Presedinte al Filialei Dobrogea a Asociatiei Auditorilor Energetici pentru Cladiri din Romania AAECR. 

Articole similare

Parazapada sau sfartecatorul de zapada va ajuta sa evitati accidentele si sa pastrati casa mai calduroasa!

comunicat de presa

The Red Guard Choir revine pe scenele din România cu un nou spectacol

comunicat de presa

Poveşti cu o pisică roşie şi alte reverii

comunicat de presa

Lasă un comentariu