Image default
Amenajare living Practic

Stilul clasic in camera de zi

Daca mergi pe o linie mai clasica, sunt cateva repere pe care trebuie sa le iei in considerare ca sa obtii un living sobru, somptuos. In primul rand alege materiale ca pielea naturala, dar si texturi deosebite, grele (catifea, matase, cu incrustatii, ciucuri, funde, broderii pe perne) si lemn masiv (nuc, stejar, cires) in culori neutre, ca maro, bej, negru, alb-perlat pe care le poti accentua, dupa preferinte, cu un bordó sau violet, de pilda.

Piesele pot avea un aspect antichizat sau pot fi mai simple, insa fomele sunt, de obicei, curbe. De la masuta de cafea la bratele canapelei, la oglinda de pe perete si la forma candelabrului, liniile sunt rotunde, uneori destul de complicate sau excentrice, luxoase. In cazul in care nu vrei opulenta excesiva si tinzi spre ceva comod, rezuma-te la a lasa in living un minim de obiecte, fara a-l incarca; o masa de cafea din lemn, o canapea simpla, cu doua fotolii, care se asorteaza cu un covor persan, o lustra cu cinci brate si niste draperii din tafta creeaza un ambient clasic foarte placut.

Dusumeaua va fi solida, din lemn, iar peretii – in tonuri calde sau imbracati cu tapet cu diverse modele. Si nu uita de semineu, pentru ca este un element des intalnit intr-un living clasic.

Articole similare

Fii istet, ai grija de obiectele tale!

Elena Turcu

Solutii pentru un living mic

Ana-Maria Oancea

O bucatarie mai functionala

Constantin Stefan

Lasă un comentariu