Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Stilul boem ca mod de viata: 10 decoruri

 

Mai mult, el a devenit de-a lungul timpului sursa de inspiratie pentru amenajarile de interior, dar si pentru industria modei. Ceea ce mi se pare interesant este cum stilul boem a ajuns astazi sa fie caracterizat ca fiind romantic, feminin, eclectic, tinand cont ca acum cateva decenii era criticat si respins de societate. Astazi, un decor boem este dorit si reprodus in casele celor nostalgici deoarece lejeritatea si confortul pe care ti-le ofera sunt de nepretuit.

Exista multe interpretari ale bohemianism-ului  in design-ul de interior, insa va puteti ghida dupa cateva caracteristici comune care va ajuta sa il identificati sau/si sa il reroduceti:

imprimeurile sunt primele indicii. Acestea se regasesc la nivelul tuturor suprafetelor: mobilier, accesorii, textile, finisaje, etc. Majoritatea sunt florale sau etnice, de exemplu de inspiratie marocana.

culorile stridente, un alt punct de reper pentru stilul boem. Roz, albastru, galben, verde, turcoaz, in nuantele lor cele mai aprinse se regasesc intr-un astfel de decor.

suprapuneri de materiale. Din acest punct de vedere, aceste decoruri amintesc de filmele indiene unde textilele se „impletesc” armonios, contribuind totodata la crearea unui spatiu intim. Tocmai de aceea baldachinul este un element specific si adesea intalnit.

combinatii neasteptate de elemente. Avantajul acestui stil este acela ca puteti alatura obiecte, care la prima vedere nu au legatura una cu cealalalta, dar puse impreuna par din acelasi tablou. Lampi, carti, ceainice, tablouri, accesorii de tot felul, toate isi gasesc locsorul intr-un interior boem.

 

 

Articole similare

Cum poti să iti amenajezi locuinta in stil nordic

casamea.ro

Casa moderna cu acoperis din paie

Georgiana Sfarlea

Untitled stire

RL online

Lasă un comentariu