Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Stil clasic intr-un conac frantuzesc

Secolul al IX-lea a lasat o amprenta puternica in istoria arhitecturii si designului, impunand respect prin simplitatea si eleganta stilului clasic.

Regasim o multime de elemente ale acestui stil in conacul ridicat in 1822 in regiunea Gascon din sud-estul Frantei, in mijlocul unei mari proprietati horticole si viticole.

Conacul a fost intretinut admirabil de-a lungul anilor si renovat cu mare grija in 1990, cand a fost modernizat si inclus pe lista celor mai elegante resedinte din aceasta zona a Frantei.

Cladirea principala ocupa o suprafata de peste 600 de metri patrati si dispune de cinci dormitoare, cinci bai, un living si o bucatarie. La acestea se adauga trei anexe, in care au fost amenajate sapte camere de oaspeti si patru bai.

La exterior, cladirea ne ofera imaginea unei constructii simple, rustice, cu obloane albe din lemn si cu pereti inveliti in verdeata.

Interiorul ne intampina intr-un decor care sugereaza o mare atentie la detalii, in care elemente clasice si rustice se imbina cu cele moderne intr-un mod firesc, armonios.

Remarcam atat in living, cat si in dining, nuantele pastelate si calde ale decorului, tavanele inalte, draperiile bogate si inflorate. Zona semineului ne atrage atentia in ambele incaperi, mai ales datorita oglinzilor in stil baroc si sfesnicelor care dau un aer usor dramatic.

Restul conacului ne lasa sa ne bucuram de decorul rural, cu barne din lemn, mobilier simplu si paturi cu baldachin.

Admiram si bucataria spatioasa, cu masa mare din mijloc si cu soba construita in urma cu aproape 200 de ani, deasupra carora stau intinse vasele din cupru folosite la gatit.

Conacul se gaseste in mijlocul unei proprietati care se intinde pe 82 de hectare. Spatiul gazduieste o piscina, o terasa, o livada, o vie, o gradina de zarzavat, o gradina de flori si un impresionant tunel verde, acoperit de trandafiri, care te invita la o plimbare linistita prin decorul de vis al proprietatii frantuzesti.  

Articole similare

Un interior rustic: căsuța din povești există

Sânziana Iaru

Idei de amenajare pentru apartamente sub 30 de mp. Partea a IV-a

Elena Virlan

Ce inseamna Certificatul Energetic?

Costel Popa

Lasă un comentariu