Image default
Home

Stii sa alegi parchetul potrivit?

Toate aceste lucruri fac ca alegerea tipului de parchet potrivit pentru casa ta sa devina o actiune nu tocmai usoara.

Intrucat gama de parchet este extrem de diversificata este esential sa stii prin ce se deosebeste un anumit tip de parchet de altul, care sunt avantajele si dezavantajele fiecarui tip de parchet si, nu in ultimul rand, ce fel de parchet doresti sa montezi acasa la tine.

Bine de stiut!
– Desi aspectele subiective (format, culoare, desen, model de montaj) sunt deosebit de importante, nu ignora caracteristicile tehnice, cum ar fi stabilitatea si duritatea.
– Luciul si culoarea parchetului sunt afectate de trafic, de frecventa deplasarii pe zona respectiva. La culorile inchise, acest lucru iese mai mult in evidenta, in timp ce la culorile din stejar si artar fie nu se observa deloc, fie se zareste foarte putin.
– Lemnul in contact cu lumina se oxideaza si isi schimba culoarea, in general tinzand sa se inchida la culoare. Exceptie face teak-ul, la care culoarea se deschide.
– Alege parchetul si in functie de dimensiunea camerei in care urmeaza sa montezi parchetul. Cu cat culoarea parchetului este mai inchisa, cu atat suprafata va parea mai mica si va constitui un dezavantaj in cazul spatiilor mici.
– In momentul cumpararii este indicat sa te interesezi de clasa de calitate in care se incadreaza parchetul pe care doresti sa il cumperi.

Articole similare

Îți place să mergi la picnic?

casamea.ro

Elibereaza-ti creativitatea!

Mihaela Calin

Vopseaua epoxidică, un finisaj modern şi flexibil

casamea.ro

Lasă un comentariu