Image default
Home

Stii sa aerisesti corect caloriferele?

In primul rand trebuie sa intelegi de ce se aerisesc caloriferele. Agentul termic (apa incalzita) intra in calorifer prin partea de sus si iese pe teava de retur din partea de jos (de obicei diametral opus). Din acest motiv se pot acumula bule de aer care ajung in partea superioara a caloriferului si impiedica incalzirea uniforma a elementilor. Aerisirea inseamna eliminarea acestor bule de aer pentru o incalzire eficienta. Optim, aceasta operatiune trebuie realizata in fiecare toamna, inainte de distribuirea agentului termic, insa o poti efectua si in restul anului.

1. Prima data trebuie sa opresti alimentarea cu apa inchizand robinetii tur (sus) si retur (jos, diametral opus fata de tur).

2. Pregateste un recipient pentru apa deoarece acum trebuie sa deschizi aerisitorul (aflat la partea superioara opusa robinetului tur). Vei sti ca ai facut corect acest pas daca vei auzi aerul iesind, apoi va incepe sa curga apa inconstant (bolborosind).

3. Pentru eficienta, porneste incet robinetul tur pentru a introduce apa in calorifer si a forta afara restul aerului din partea superioara.

4. Cand fluxul apei care iese devine continuu, este momentul sa inchizi aerisitorul si sa deschizi robinetul tur, dupa care poti deschide si returul.

5. Nu exista o ordine anume pentru a efectua operatiunea la caloriferele din casa, insa daca ai centrala proprie este recomandat sa incepi cu cel mai apropiat calorifer. 

Rezultatul acestui proces este incalzirea uniforma a caloriferelor. Dca constati ca acest lucru nu se intampla si consideri ca ai efectuat corect aerisirea, este cazul sa ceri ajutor specializat!

Citeste si: Ce calorifer alegem?

Articole similare

x Rustic kitchen – between past and present

Catalina Coca

Bricolaj: cum se face o coronita de Craciun!

Alexandra Petraru

Pardoseala din piele naturala

Elena Turcu

Lasă un comentariu