Image default
Amenajari Exterioare

Stii cum sa-ti amenajezi gradina? Iata 20 de idei captivante!

Deseori, in spatele unei amenajari reusite nu sta un buget urias, ci multe idei creative. Acest lucru este valabil si in cazul amenajarilor exterioare. Daca vrei sa-ti transformi gradina intr-un „mic colt de rai” insa nu nu stii cum, foloseste-te de ideile si sugestiile noastre.

Casuta din paleti

Paletii sunt ieftini si au o utilizare foarte larga, de la suporturi si accesorii pentru interior si pana la mobilier de gradina. O idee interesanta consta in construirea unei casute de gradina din paleti, care sa ii ofere un aspect rustic. Punem pariu ca se va transforma in punctul de atractie al gradinii.

Casuta in miniatura

Daca nu ai un mester bun ca sa iti construiasca o casuta din paleti, opteaza pentru „sora” mai mica a acesteia, adica o casuta in miniatura din scanduri, cu rol decorativ, precum cea din imagine.

Culorile fac minuni si in gradina

O magazie anosta si/sau un gard banal pot deveni vedetele gradinii prin vopsirea lor in culori puternice. Avantaje? Le poti vopsi singur, te costa putin si arata frumos.

Elemente din piatra

Sunt rare gradinile in care piatra lipseste cu desavarsire, dar tot rare sunt si gradinile in care pietra este folosita intr-un mod creativ. De exemplu, poti construi o piramida din piatra, cu spatii pentru plante si flori. Interesant, nu?

O alta idee consta in utilizarea mai multor tipuri de piatra pe mai multe suprafete, ca in imaginea de mai jos:

Un colt de rai

Florile sunt cele mai frumoase „ingrediente” in amenajarea unei gradini. Iar atunci cand avem la un loc un „cocktail” de flori colorate, ne simtim de parca am fi ajuns direct in rai.

O pergola originala

Pergolele din lemn sunt foarte atragatoare si ofera un look natural. Insa daca vrei sa oferi o nota de originalitate gradinii, alege o pergola din metal, cu model.

2 in 1

Daca nu ai in gradina o zona umbrita, amenajeaza un living sau un spatiu de relaxare sub pergola. Astfel, te poti bucura de umbra, intimitate si parfumul florilor cataratoare.

In galeria foto vei gasi si alte idei interesante de amenajare a gradinii. Succes!

 

Articole similare

Si piscinele sunt de mai multe feluri

casamea.ro

Iata ce putem face pe afara in martie

Lucia Lazar

Picnic in gradina

Madalina Craciun

Lasă un comentariu