Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Sticla cu tratament low-e sau 4 anotimpuri? Ce alegi?

Alegerea ferestrelor casei tale este o alegere importanta si asta nu doar din cauza faptului ca este o investitie pe termen lung. Modul in care arata tamplaria ferestrelor poate schimba in totalitate aspectul locuintei, atat din interior, cat si la exterior. Mai important, insa, este modul in care fereastra ta poate contribui la reglarea temperaturii in interiorul casei.

Optiunea pentru ferestre termoizolante este deja unilaterala, marea majoritate dintre noi alegand astfel de inchideri. Acestea sunt de mai multe tipuri – cu siguranta ai auzit deja de geamurile cu tratament low-e sau 4 anotimpuri. Dar stii, oare, care este cea mai buna optiune pentru casa ta?

Ferestrele low-e

Ferestrele cu tratament low-e presupun tratarea uneia dintre foile de sticla cu o solutie speciala de nitrat care radiaza caldura inspre interior sau, mai exact, nu permite caldurii sa iasa afara. Sticla este o suprafata care se incalzeste repede si emite rapid caldura acumulata, de aceea in zona ferestrelor exista cele mai multe pierderi de caldura. Tratamentul low-e rezolva intocmai acest aspect – odata incalzit interiorul, caldura nu mai poate parasi locuinta la fel de repede. Prin urmare, aceste ferestre sunt potrivit mai ales pe timp de iarna.

Ferestre 4 anotimpuri

Ferestrele „four seasons” cum mai sunt ele numite, nu permit caldurii sa treaca de la exterior spre interior, fapt care previne incalzirea excesiva a locuintei pe timpul verii. De asemenea, acestea reduc din stralucirea excesiva a soarelui de pranz sau de vara – sunt, daca vrei, un fel de ochelari de soare pentru casa ta.

Low-e sau 4 anotimpuri?

Devine clar ca ferestrele low-e sunt de preferat iarna, in timp ce vara sunt mult mai utile ferestrele 4 anotimpuri. In zonele tarii cu extreme de temperatura, poti alege usor una dintre cele doua optiuni: low-e la munte si in nordul tarii, unde este mai frig pe o perioada mai indelungata, si four seasons in sud. Daca locuiesti in zone cu o trecere normala a anotimpurilor, eventual intr-un apartament expus unui singur punct cardinal, va trebui sa faci un compromis: reducerea facturilor la incalzire iarna, in detrimentul unei investitii mai mari in aerul conditionat pe timp de vara sau viceversa, preferi sa incalzesti mai des iarna, dar sa te bucuri de o locuinta mai confortabila pe timp de vara.

In cazul in care locuiesti la casa sau apartamentul tau are expunere la soare pe mai multe laturi, atunci iti recomandam alegerea ferestrelor low-e pe laturile nordice sau estice, cele care primesc mai putin soare in mod uzual, si a celor 4 anotimpuri pe zonele de sud si, mai ales, vest, unde insorirea excesiva produce un efect de sera greu de suportat.

Sursa foto: www.exclusivnews.ro

Sursa foto: www.infissi-roma.info

Articole similare

Echipamente tehnologice pentru curatarea si inlaturarea zapezii

revista de Unelte si Echipamente

Implementarea programului Prima Casa

revista Planul Casei Mele

3 proiecte de case montane

Elena Virlan

Lasă un comentariu