Image default
LifeStyle

Ştiaţi că există căpşuni cu gust de ananas?

Pineberry este un cuvânt nou pentru mulţi dintre noi şi cunoscut probabil doar de cei pasionaţi de noutăţi în materie de delicatesuri.

Pineberries sunt fructe albe şi arată ca nişte căpşuni cu gust şi aromă de anans. Numele de pineberries vine de la combinaţia pineapple (ananas) şi strawberry (căpşune).

Pineberry s-a obţinut din hibrizi de căpşuni originale. „Părinţii” acestui fruct sunt Fragaria chiloensis, originară din America de Sud, şi Fragaria virginiana, originară din America de Nord.

O pineberry este mai mică decât o căpşună obişnuită, măsurând între 15 şi 23 de mm. Atunci când e coaptă, pineberry este complet albă şi cu „seminţe” roşii. Miezul fructului are diferite nuanţe, de la alb şi până la portocaliu.

Deşi sunt rezistente la boli, pineberries nu aduc foarte mult profit deoarece au dimensiuni mici şi se cultivă la scară mică. Aceste fructe sunt disponibile primăvara şi vara. Înmulţirea nu se face prin seminţe deoarece nu moştenesc planta mamă. Se pot cumpăra însă răsaduri din Anglia şi Franţa.

Prima cultivare în scop comercial a avut loc în 2010, în Belgia şi Olanda. În Statele Unite a fost comercializată pentru prima dată în 2012. Pineberry este disponibilă în restaurante şi diverse pieţe din Europa şi Dubai.

Un kilogram de pineberries costă aproximativ 80 de lei.

Sursa foto:

https://en.wikipedia.org

www.fast-growing-trees.com

Articole similare

Simone Micheli

Roxana Girceag

Prea cald sau prea racoare? Necesitatea echilibrului termic in timpul somnului

casamea.ro

Golden Retriever, un caine prietenos si sociabil

Elena Turcu

Lasă un comentariu