Image default
Calatorii LifeStyle

Specificul unei tari mereu surprinzatoare

Din punct de vedere geografic, SUA detine un relief variat intr-o suprafata de aproximativ 9 milioane de km patrati.

Stilul de viata american este unul activ. Avantul luat de tehnologie, telefonia mobila si internet fac destul de grea departajarea intre munca la birou si cea de acasa.

Sportul este deopotriva hobby, distractie si profesie, dar si un mod de comunicare si educatie.

Se practica in diverse unitati de invatamant, familiarizand noile generatii cu notiuni precum munca in echipa si fair-play. Baseballul, basketul si fotbalul american s-au transformat in adevarati ambasadori culturali ai societatii americane, fiind sporturi cunoscute in intreaga lume.

Viata in aer liber, modul sanatos de existenta inseamna grija pentru natura, pentru multitudinea de parcuri si rezervatii naturale.

Arta este un domeniu in care cultura americana s-a impus cu succes.

Muzica, teatrul, opera, dansul, baletul au dat nume célèbre atat pentru latura clasica dar si pentru cea moderna.

Literatura americana a cunoscut un avant deosebit in secolul XX, premiul Nobel pentru literatura fiind acordat unor scriitori precum Sinclair Lewis, Eugene O Neil, Pearl Buck, Wiliam Faulkner, Ernest Hemingway sau John Steinbeck.

SUA detine in prezent peste 500 de scoli de arta. Fiecare oras, indiferent de marime si importanta are un muzeu si galerii de arta. Georgia O’Keefe, Jasper Johns, Jackson Pollock, Willem de Kooning, Andy Warhol sunt doar cativa dintre creatorii de frumos “Made in America”.

In arhitectura, lucrarile unor veritabili creatori de scoala precum Walter Gropius, Frank Lloyd Wright sau Eero Saarinen sunt cunoscute pretutindeni in lume.

Casa tipic americana este caracterizata de aceeasi diversitate care marcheaza cultura americana. In fiecare locuinta se regaseste istoria individuala a unei familii, cu  amintiri, istoric, evolutie. Americanii sunt mari amatori de lumina, spatiu si natura. Camerele sunt ample, aerisite, fiecare beneficiaza de spatiul sau, bogat decorat.

In amenajari se folosesc atat abordarile clasice, de esenta europeana, cat si cele moderne, contemporane.

Bucataria americana este reprezentata de o multitudine de influente, arome si gusturi. Sunt folosite deopotriva cerealele, legumele si carnea.

Americanii sunt mari consumatori de carne, in special de vita, dar si carne de bivol sau curcan. Hamburgerul este cel mai cunoscut produs american, realizat dintr-o chiftea de carne presata si fripta, servita intre doua felii de paine. Buffalo wings sunt aripioare de pui cu sos preparat din otet, sos de piper iute, unt sau margarina.

Banana split este desertul cel mai cunoscut al americanilor si este facut dintr-o banana la care se adauga inghetata de vanilie, ciocolata , capsuni, sos de ananas, ciocolata, nuci si frisca. 

Stiati ca:

Desi placinta cu mere e considerata o mancare tipic americana, de fapt provine din Anglia. Prima reteta de placinta cu mere dateaza din 1381.

In acele vremuri aluatul placintei nu era destinat pentru a fi mancat iar sofranul era folosit pentru colorarea umpluturii.

Ca o sugestie de diversificare, o combinatie de arome ce dateaza din secolul al 19-lea, este placinta cu mere si branza.

 

Articole similare

Delta Studio a lansat Albumul „Lifestyle Design Interior 2018”

casamea.ro

Cainii si pisicile se pot inbolnavi de cancer?

ORTOVET

Bec stilizat

comunicat de presa

Lasă un comentariu