Image default
Practic

Spatiul deschis genereaza confort

Punerea in opera a acestuia reprezinta un instrument sigur de modernizare a unei locuinte. Aceasta consecinta este cu mult mai pregnanta in cazul apartamentelor de bloc, deoarece acestea poseda o arhitectonica monotona si o functionalitate defectuoasa. Ideea spatiului deschis este singura care poate remedia o situatie de genul celor mentionate mai sus.

Principalul avantaj al acestei idei de reamenajare este imbunatatirea substantiala a functionalitatii. Apartamentele de bloc sufera in aceasta privinta, mai ales in zonele holurilor. Suprafetele reduse ale acestora produc un disconfort accentuat, el fiind cu atat mai mare cu cat traficul este mai intens.

Zona de acces in apartament este reprezentativa pentru modelul descris mai sus. Un vestibul cu o suprafata mica va fi o sursa permanenta de disfunctionalitate. De aceea, problema respectiva este una din principalele pe care trebuie sa le rezolve proiectul de reamenajare. O solutie de mai mica anvergura este desfiintarea incaperilor auxiliare care se gasesc de obicei in zona vestibulului, cum sunt debaralele si camarile.

Varianta de mare amploare este deschiderea spatiala a intregii zone. Aceasta presupune contopirea mai multor incaperi intr-un spatiu comun care indeplineste mai multe functiuni. Acolo unde se poate pune in opera, masura in cauza nu inseamna doar mai mult spatiu, ci si o geometrie diferita, neconventionala. Cele doua consecinte conduc la o individualizare a apartamentului, lucru dorit de orice proprietar care incepe renovarea radicala a locuintei.

Apartamentul pe care l-am ales drept exemplu are o suprafata utila de 64 mp care era distribuita, initial, in opt incaperi distincte. Acestea erau amplasate de o parte si de cealalta a medianei reprezentata, in plan arhitectonic, de vestibul.

Proprietarii au dorit sa modifice acest plan arhitectural in asa fel incat confortul locuintei lor sa capete un grad superior. Ei s-au concentrat asupra jumatatii stangi a apartamentului. Aceasta s-a pretat atat de bine la ideile de reamenajare ale  proprietarilor, incat lucrarile de aici au fost suficiente pentru a da locuintei aspectul pe care ei si l-au dorit. Principalele lucrari care au vizat aspectul structural al zonei au constat in demolarea peretilor care separau vestibulul, bucataria si dormitorul. Astfel, a fost obtinut un spatiu deschis la accesul in apartament, in care a fost amenajata zona de zi si bucataria.

In urmatoarea etapa s-a trecut la refacerea suprafetelor de baza ale finisajelor peretilor. Doi dintre acestia au fost placati cu gips-carton. Este vorba de peretele noii bucatarii deschise, pe care urmeaza sa fie amplasat frontul de lucru. Celalalt este peretele care separa fostul dormitor de baie.

Gips-cartonul a mai fost folosit si la placarea grinzilor si a stalpilor de rezistenta. Prin placare a fost eliminat riscul aparitiei igrasiei sau mucegaiului, acestea fiind zone sensibile la umezeala.

In tot spatiul deschis nou creat au fost construite rafturi de diferite forme. Ele indeplinesc predominant roluri decorative, dar unele au si functia de a delimita vizual anumite zone. Materialele folosite la construirea lor au fost profilele metalice si placile de gips-carton.

Plafonul intregii zone a fost placat cu gips-carton. Lucrarea a fost facuta cu scopul de a termoizola zona, deoarece apartamentul se afla la ultimul etaj al blocului.

Articole similare

Recomandarile KUMA: Alege o baie moderna si confort dublu in fiecare zi

casamea.ro

Cum sa alegi mobila pentru un living de dimensiuni mici: 9 idei pentru decoratiuni inspirate

comunicat de presa

Saltele: Cum sa dormi mai bine? – 8 sfaturi si trucuri care dau rezultat

comunicat de presa

Lasă un comentariu