Image default
Practic

Spatiul de sub pat este un spatiu de depozitare versatil!

Spatiul de depozitare este aproape intotdeauna pe minus in casele noastre. Facem ce facem si adunam lucruri pe care nu mai avem unde sa le punem la pastrare. Daca nu ne incumetam sa le aruncam, atunci trebuie sa gasim noi spatii de depozitare, iar zona de sub pat este ideala!

Paturi cu depozitare integrata

Cea mai simpla si „curata” metoda de a utiliza spatiul de sub pat este sa achizitionezi un pat cu depozitare integrata. Este util si arata bine – combinatia perfecta! Poti pune acolo lenjeria de pat, pilotele sau prosoapele deoarece vor fi pazite de praf in sertarele incluse.

Cumpararea unui pat nou, insa, nu este neaparat de dorit daca n-ai prevazut aceasta achizitie in buget sau daca pur si simplu nu vrei sa te desparti de un pat pe care il iubesti si care se potriveste amenajarii din dormitor. In acest caz, poti recurge la optiuni mai simple si mai putin costisitoare.

Cutii, cosuri si sisteme de depozitare

Magazinele de produse pentru casa sunt pline de variante pentru tot felul de cosuri si cutii de depozitare. Printre ele poti gasi cu siguranta ceva cu dimensiuni potrivite care sa incapa in spatiul de sub pat. Recomandarea noastra este sa alegi un sistem cu rotile pentru a-ti inlesni accesul la obiectele depozitate si pentru a nu distruge pardoseala in cazul in care utilizezi acel spatiu in mod frecvent.

Daca zona este vizibila, atunci alege niste cutii cu un aspect mai elaborat, care sa se incadreze usor in decor. Niste cutii cu capac din rachita, de exemplu, pot chiar sa dea un plus de rafinament incaperii.

Bricoleaza un sistem personalizat

Uneori, chiar si in multitudinea de variante de pe piata nu gasesti ceva care sa se potriveasca suta la suta spatiului tau. Ce-i drept, atunci va trebui sa te organizezi pentru un proiect de bricolaj. Va fi mai greu, insa il poti transforma intr-un proiect de weekend, alaturi de familia ta.

Noua ne face cu ochiul ideea de a confectiona un spatiu pentru incaltaminte. Este suficienta o placa din lemn si cateva rotile, pentru o manevrabilitate mai mare. Lemnul trebuie ales in functie de stilul in care este amenajat dormitorul, iar daca ti-e frica sa experimentezi, alege un furnir in aceeasi nuanta cu cel al patului. Un detaliu de care trebuie sa tii cont este sa realizezi si o inchidere verticala pentru a nu lasa incaltamintea sa fie vizibila atunci cand este depozitata sub pat!

Pont: daca vrei sa-ti usurezi munca, poti realiza proiectul de bricolaj dintr-o usa simpla, cu tot cu accesoriile aferente (toc, pervaz). Nu uita, insa, de rotile!

Sursa foto: www.apartmenttherapy.com

Articole similare

4 teme de decorare pentru camere de adolescenţi

Elena Virlan

Cum să pregătești pereții pentru zugrăvire

casamea.ro

Achizitionarea si amenajarea unei case „la rosu”: solutii de finantare

casamea.ro

Lasă un comentariu