Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Spatiu mic? 6 sugestii de separare a functiunilor.

Garsonierele si apartamentele foarte mici trebuie sa integreze pe o suprafata limitata toate functiunile necesare: zona de relaxare si divertisment, zona de gatit si luat masa, zona de dormit si, uneori, spatiu de lucru. Intrebarea e: cum delimitezi fiecare functiune astfel incat sa beneficiezi de confort si intimitate?

Cei care locuiesc in apartamente sau garsoniere minuscule se confrunta mereu cu lipsa spatiului. Atunci cand locuinta se compune dintr-o camera (cum sunt garonierele), aceasta trebuie sa indeplineasca si rolul de dormitor sau birou. Din fericire, exista mai multe variante de a le delimita fizic sau vizual de celelalte functiuni. Iata cateva optiuni.

Corp de mobilier

O modalitate simpla si nu foarte costisitoare de a delimita livingul de dormitor (improvizat pe aria livingului) este aceea de a amplasa un corp de mobilier intre cele doua functiuni. Acest mobilier poate juca si un important rol decorativ, daca este prevazut cu rafturi care sa serveasca la expunerea obiectelor de decor.

Perdea

Daca vrei sa amenajezi si un spatiu de noapte in camera de zi, le poti separa cu ajutorul unei perdele. Tot ce trebuie sa faci este sa montezi pe tavan o sina (de jur-imprejurul patului), apoi sa prinzi o perdea care sa se poata extinde in jurul patului (vezi galeria foto). Tot cu ajutorul unei perdele poti separa si livingul de bucatarie, daca acestea sunt in regim open-space.

Tablie de pat supradimensionata

O alta solutie de a delimita zona de zi de cea de noapte (living vs. dormitor) consta in comandarea unui pat cu tablie supradimensionata, adica mult mai inalta decat una obisnuita. Ideea e ca acest capat al patului trebuie pozitionat spre living, si nu la perete, asa cum se practica in mod normal.

Masa tip bar

Separarea livingului de bucatarie printr-o masa tip bar reprezinta o solutie excelenta in cazul bucatariilor foarte mici.

Perete realizat din gips-carton

Construirea uneui perete din gips-carton, prevazut cu spatii de depozitare, reprezinta nu doar o solutie practica de separare, dar si o modalitate sic de decorare. Acest perete poate fi finisat cu materiale speciale, poate fi imprimat, desenat sau colorat.

Delimitare vizuala

In cazul unui living de tip open-space, care include zona de tv, dining si bucatarie pe aceeasi suprafata, se poate recurge doar la o delimitare vizuala a functiunilor. Aceasta poate fi realizata prin culori (pereti vopsiti in culori diferite) sau finisaje diferite (pardoseala din materiale diferite). 

Articole similare

Eleganta si ospitalitate intr-o vila din Bucuresti

casamea

Look eclectic direct din Texas

Catalina Coca

Alege corect

Luana Ibacka

Lasă un comentariu