Image default
Amenajari Interioare

Spatiile mici imbratiseaza stilul minimalist

De multe ori, stilul minimalist este asociat sau confundat cu stilul asiatic, modern sau contemporan. In realitate, stilul minimalist este cate ceva din fiecare.

Stilul minimalist isi are originile in tarile asiatice, cum ar fi Japonia, in care amenajarile interioare erau create minimal, cu mobilier de inaltime joasa, cu linii drepte si accesorii strict necesare, care ofereau incaperilor un aspect aerisit Aceasta lejeritate si austeritate stilistica se regaseste in prezent in stilul minimalist.

Pe de alta parte, arhitectura contemporana inglobeaza multe dintre trasaturile stilului minimalist. Suprafetele drepte, formele liniare si curate, motivele geometrice sunt doar cateva trasaturi relevante care pot fi mentionate.

In ceea ce priveste cromatica, stilul minimalist este destul de rigid. Culorile de ansamblu sunt neutre, iar pentru detalii se folosesc culori primare. Cu toate acestea, exista si interioare creative realizate in stil minimalist in culori puternice.

Avand in vedere trasaturile mentionate mai sus, designerii de interior abordeaza acest stil in locuintele mici, de tipul garsonierelor sau apartamentelor compartimentate in regim open-space. Piesele de mobilier simple, lipsite de detalii decorative care incarca vizual (specifice stilurilor clasice), accesoriile cu linii drepte sau cu forme geometrice, ajuta spatiul sa se pastreze luminos, aerisit si ordonat.

Stilul minimalist solicita un numar limitat de elemente de decor, iar acest lucru este ideal pentru un spatiu mic din punct de vedere estetic, dar si avantajos din punct de vedere financiar.

Cateva exemple interesante de amenajari minimaliste gasiti in galeria foto.

Articole similare

Simplitate elvetiana intr-o casa pentru o familie cu doi copii

Ana Mincu

Cum alegi un laminator bun pentru biroul de acasa

casamea.ro

Vrei sa poti intretine usor curatenia din masina? Uite cum alegi un aspirator de mana ieftin si bun

casamea.ro

Lasă un comentariu