Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Spatii ingenioase de depozitare pentru locuintele mici

Vestea buna este ca exista solutii in orice situatie, oricat de critica ar parea. Astfel, acolo unde nu avem spatii de depozitare, facem spatii de depozitare. Exista cateva aspecte de care trebuie sa tineti cont sau pe care sa le evitati pentru a nu ingreuna si mai mult atmosfera.

Aducerea unor corpuri de mobilier noi intr-o camera deja mica, pentru a beneficia de spatii de depozitare, nu este deloc buna. Cu cat mai multe obiecte intr-o incapere redusa din punct de vedere al suprafetei, cu atat mai putini metri patrati pentru zonele de acces.

In schimb, ganditi-va la posibilitatile pe care vi le ofera piesele de mobilier sau elementele arhitecturale ale constructiei in sine. Sa presupunem ca vorbim de o garsoniera unde singura camera – in afara de cele functionale, baie & bucatarie- este dormitorul. Acesta este si spatiu de lucru, si de odihna si relaxare.

Asadar, fiecare centimetru patrat trebuie maximizat. De exemplu, patul are un mare potential daca vine insotit de o lada sau de o tablie multifunctionala. Avand aceleasi dimensiuni, automat veti obtine un spatiu de stocare considerabil si camuflat, care nu va „fura” din suprafata dormitorului. Acolo puteti stoca lenjeria de pat, pantofii, gentile de voiaj si multe alte lucruri.

Acelasi lucru poate fi spus despre tablia patului.  O tablie cu o latime/adancime de cativa centimetri este mult mai incapatoare decat pare. Cartile, revistele, pernele, si multe alte obiecte mai micute pot fi pastrate in ordine fara a fi la vedere.

Pardoseala si scarile reprezinta alte spatii de depozitare ingenioase la care trebuie sa va ganditi inca din etapa de proiecte a locuintei, si aici ne referim la o casa pe pamant. Cu finisajele potrivite, aceste zone devin spatii generoase in care va puteti stoca multe lucruri si, totodata, mentine o casa „aerisita”. 

Articole similare

O casa compacta care masoara mai putin de 40 de mp

Elena Virlan

Whirlpool

RL online

Acasa la Sarah Jessica Parker

Luana Ibacka

Lasă un comentariu