Image default
Proiecte si randari Solutii Constructive

Spatii fluide si luminoase intr-o locuinta contemporana

O casa moderna, cu spatii largi si luminoase, ce comunica intre ele, dar si cu exteriorul, este visul multor familii tinere. Iata un exemplu de amenajare care raspunde cu brio standardelor actuale de viata.

Acest interior face parte dintr-o casa compusa din parter si etaj. Parterul serveste ca zona de zi, iar etajul, ca zona de noapte, delimitarea lor facandu-se printr-un hol. Conceptul de amenajare realizat de arhitectul George Tatulea a avut in prim plan ideea de locuinta moderna, functionala, dar relaxanta. Suprafetele vitrate mari au rolul de a face legatura cu exteriorul (o curte mare, cu multa verdeata), dar si de a oferi incaperilor multa lumina naturala. De altfel, locuinta este deschisa catre toate zonele exterioare (gradina, curte interioara etc.), oferind posibilitatea de a fi dezvoltata pe orizontala.

Zona de zi, formata din living, dining si bucatarie, este de tip open-space. Cele trei functiuni comunica liber intre ele, dar sunt, totusi, delimitate vizual prin culori si mobilier. Tavanul prezinta elemente repetitive din lemn, care creeaza o legatura armonioasa intre aceste functiuni. Iluminatul artificial este „mascat” de aceste elemente din lemn (similare grinzilor), astfel ca ziua devine invizibil. Tot in aria de zi este inclus si un birou, cu baie proprie si cu deschidere catre exterior printr-o terasa.

Conexiunea zonei de zi cu cea de noapte este realizata prin intermediul scarilor si a unui hol. Tot aici se afla camera tehnica si diverse spatii de depozitare, care ofera o buna izolare fonica si vizuala.

Zona de noapte, aflata la etaj, se compune din doua dormitoare. Fiecare dintre ele este deservit de baie proprie si de toate utilitatile necesare, precum si de ventilatie naturala.

Datorita amplasarii lor la etaj, dar si suprafetelor vitrate mai mici, dormitoarele ofera intimitatea necesara utilizatorilor. Arhitectul a folosit jocuri de goluri si plinuri pentru a masca zonele de dressing si pe cele de depozitare.

Material realizat cu sprijinul arhitectului George Tatulea.

A7 arhitectura

AED Works

Mobil: 0728.554.112

E-mail: [email protected]

Web: www.a7arhitectura.com

 

 

Articole similare

Cartierul Militari, dincolo de granitele orasului: aceeasi viata ca in Bucuresti, dar cu buletin de Ilfov

RL online

Locuinta P+1E

RL online

Cum alegem acoperisul pentru casa eficienta energetic

casamea.ro

Lasă un comentariu