Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Solutii simple pentru redecorarea dormitorului

Atmosfera veselă şi plină de culoare de afara o poţi avea şi în interiorul casei tale. Inspiră-te din natură şi decorează-ţi dormitorul în aşa fel încât să recreezi “tabloul” unei zile senine de vara. Nu miza pe investiţii mari, ci mai degrabă pe creativitate.

Dacă fundalul dormitorului este bazat pe culori neutre şi calde, atunci îţi va fi foarte uşor să foloseşti o paletă largă de culori pentru textile şi accesorii. De mare efect sunt ţesăturile catifelate, plăcute la atingere, într-o cromatică veselă. Nuanţele de verde, roz şi galben sunt cele mai indicate pentru a obţine un decor proaspăt şi dinamic. În cazul în care alegi o culoare uni pentru covor, te poţi juca cu patternuri şi nuanţe diverse la nivelul perdelelor, draperiilor şi aşternuturilor pentru pat. De exemplu, poţi combina materialele simple cu cele imprimate (motive florale sau dungi). Important este să nu încarci prea mult decorul, nici să utilizezi excesiv o singură culoare, deoarece rezultatul va fi opus celui scontat.

Chiar dacă pardoseala este din lemn sau dintr-un material ce imită lemnul, poţi apela fără probleme şi la alte elemente realizate din materiale naturale, cum ar fi bambus sau rattan. Un scaun, o măsuţă şi, de ce nu, o noptieră de acest gen te vor duce şi mai mult cu gândul la natură. Şi încă ceva: nu uita să umpli vazele cu flori. Succes!

Articole similare

Surse colorate pentru baia ta

casamea.ro

Countryside House: redecorarea unei case traditionale

casamea.ro

Cum scoti din anonimat o baie finisata in alb

Elena Virlan

Lasă un comentariu