Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Solutii pentru dormitoarele mici

Principala problema este suprafata mare pe care o ocupa patul. Si pentru ca nu putem face rabat de la confort – deci de la a opta pentru un pat mai mic decat ne este necesar – trebuie sa gasim solutii alternative pentru restul camerei. O prima idee ar fi inlocuirea clasicelor noptiere cu niste etajere, valorificand astfel spatiul pe inaltime. Le puteti face la comanda, pentru ca partea de jos sa preia rolul si aspectul corpurilor pe care le inlocuiesc. De asemenea, tot referitor la pat, mai exista si varianta unui pat incorporat intr-o nisa care se pliaza atunci cand nu este folosit, dar si achizitionarea unei canapele in locul clasicului pat. Astazi, exista canapele la fel de confortabile ca orice pat si chiar unele multifunctionale, special realizate pentru spatiile mici. Un astfel de exemplu sunt cele care au atasate o masuta de cafea care poate servi si ca noptiera.

Dressingul este o mare problema intr-un dormitor mic. Un ansamblu mobil de rafturi si sertare este o alternativa la dulap, prezentand avantajul ca poate fi mutat oriunde  in cadrul locuintei. Fata de un sifonier clasic, acest ansamblu asigura totodata un acces rapid si facil la lucrurile pe care le stocheaza, nefiind dotat cu usi. Corpurile suspendate sunt mereu o solutie viabila. Functionalitatea politelor si a mini-rafturilor de perete este incontestabila, acestea servind atat pentru carti, cat si pentru cosmetice, documente si obiecte decorative.

Nu trebuie neglijat nici spatiul de sub pat sau alt corp prevazut cu picioare, unde in cutii si cosuri impletite putem aseza o groaza de lucruri. De asemenea, alegeti perdele si draperii in culori deschise care sa nu blocheze lumina naturala sa patrund in interior. 

Articole similare

Amenajare in stil urban-sic

RL online

Cum incalzesti atmosfera de acasa

Elena Virlan

Albul este mereu la moda in cazul amenajarilor interioare

casamea.ro

Lasă un comentariu