Astazi aducem in prim plan biroul de acasa, destinat „oamenilor mari”, lasand pe alta zi biroul din camera celor mici, fiindca acolo vorbim de alte configuratii.
In primul rand, incepem cu mentiunea ca amenajarea acestuia depinde foarte mult de spatiul pe care il aveti la dispozitie. Exista doua variante „mari si late”: pe de o parte, o incapere din locuinta poate deveni birou sau, pe de alta parte, il veti include in zona de living sau dormitor.
In al doilea rand, recomandarea noastra este de a lua in considerare asezarea biroului – mobilierul principalul- cat mai aproape de o fereastra. Nicio lumina artificiala nu se compara cu lumina naturala, aceasta din urma fiind mult mai sanatoasa, mai odihnitoare si mai eficienta, mai ales ca vorbim de un spatiu in care avem nevoie de concentrare si, de ce nu, relaxare.
De asemenea, pentru a economisi din spatiu, ganditi-va la locuri inedite pe care le-ati putea utiliza in acest sens. De exemplu, spatiul de sub scari, debaraua sau o simpla nisa in perete, toate acestea se pot transforma in birouri de dimensiuni mai mici, dar la fel de practice si comode.
Totodata, in afara de masa si scaunul de birou, trebuie sa tineti cont si de spatiile de depozitare si de solutiile de organizare, caci exista o multime de maruntisuri si lucruri care necesita ordine din partea noastra. Asadar, nu va sfiiti sa apelati la cutii, cosuri si cosulete, bibliorafturi, panouri din pluta si orice alt sistem. Mare atentie la design si cromatica.
Sursa foto: www.pinterest.com