Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Solutii optime de utilare si amenajare intr-un apartament de 29 de mp

Suntem siguri ca multi dintre voi locuiti in apartamente mici, precum cel pe care vi-l prezentam astazi, si intampinati dificultati reale in amenajarea lor.

Problemele apar atunci cand toate functiunile trebuie comprimate pe o suprafata restransa, dar fara a aglomera excesiv spatiul. Compania ruseasca de design Zukkini a oferit cateva solutii inedite de amenajare prin acest apartament care masoara doar 29 de mp.

Conceptul de design se axeaza indeosebi pe elemente moderne, dar imprumuta si elemente de la mijlocul secolului trecut. Impreuna, compun un decor eclectic indraznet. Obiectele cu forme sau patternuri geometrice si culorile vibrante, cum ar fi turcoazul, ofera amenajarii un aer tineresc si jovial.

Arta de a face functional un spatiu mic se bazeaza foarte mult pe utilizarea mobilierului multifunctional sau pe crearea de zone multifunctionale, iar acest interior este extrem de versatil. Oricand poate fi transformat in functie de nevoile ocupantilor: de la spatiu de relaxare si divertisment si pana la spatiu de lucru sau primire a musafirilor.

Elementele de decor sunt alese strategic, adica isi indeplinesc functia practica, dar contribuie totodata la estetica interiorului. De exemplu, bucataria contine spatii de stocare inchise (care ofera un aspect aerisit), iar dulapurile cu linii orizontale sunt un truc folosit pentru alungirea vizuala a incaperii. Corpurile de iluminat montate in tavan ofera conditii optime de lucru, avand in vedere ca aceasta zona nu primeste suficienta lumina naturala.

Blatul de lucru din lemn de tip separator (delimiteaza bucataria de living) este suficient de mare pentru a juca rolul de masa de dining, atat de necesara atunci cand vin musafiri. Totodata, reprezinta un spatiu de lucru foarte util pentru bucatarie.

Baia vine cu suprizele ei. Desi exista tendinta de a folosi culori deschise intr-o baie mica, aici descoperim culori inchise, dramatice, combinate cu alb. Astfel, ochiul este pacalit deoarece isi formeaza o perceptie de spatiu amplu.

O alta solutie inedita consta in amplasarea masinii de spalat rufe sub lavoar, un truc care salveaza spatiu util. Prin designul usii, cabina de dus face camera sa para mai mare decat este in realitate.

Zona de intrare in apartament a fost gandita in asa fel incat sa previna aspectul inghesuit. La acest lucru contribuie si oglinda, care amplifica vizual spatiul.

Prin acest proiect, designerii ne-au convins ca un spatiu mic poate fi functional si captivant, iar utilizatorii sai pot trai confortabil in doar cativa metri patrati.

 

Articole similare

Stilul rustic – escapada în afara orașului

casamea.ro

Plante pentru interior cu destinatii precise

Luana Ibacka

Amenajarea zonei de dining

Luana Ibacka

Lasă un comentariu