Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Solutii inteligente de amenajare a unui apartament de 32 de mp

Designul ingenios al acestei locuinte a fost realizat de arhitectul ucrainean Stanislav Kaminskyi, care a vrut sa arate ca mic inseamna stylish, oferind idei originale de amenajare pentru un spatiu minuscul.

Apartamentul este situat la mansarda unei cladiri din Kiev, Ucraina, si de desfasoara pe o suprafata de numai 32,6 metri patrati. Proiectul de amenajare s-a axat pe principiile fundamentale de configurare a spatiului, eliminand-se tot ce este de prisos in design. Arhitectul a reusit astfel sa deblocheze potentialul acestei locuinte, care poate fi oferita ca exemplu de spatiu mic si perfect functional.

Citeste si: Amenajare ingenioasa a unui apartament de 45 de mp

La nivel cromatic, s-a folosit un fundal alb, pe care au fost transpuse griuri subtile si nuanta calda a lemnului. Spatiul este utilat cu elemente compacte bine gandite si alese, care satisfac atat latura functionala, cat si cea estetica.

Citeste si: Cum poate fi amenajat un apartament de 36 de mp

Aria de zi de tip open-space a fost planificata ca loc de relaxare si socializare, dublat de un dormitor privat (prin extinderea canapelei pe timpul noptii). Pe aceasta suprafata a fost integrata si bucataria. Designul modern al mobilierului, cu forme sinuos articulate satisface cu brio cerintele de ordin estetic, fara a fi neglijata latura practica. De exemplu, masa de bucatarie poate fi tratata si ca o unitate de depozitare a livingului, dar si ca un element decorativ.

Citeste si: Amenajare ingenioasa a unei mansarde atipice

Restul functiunilor, cum ar fi baia si spatiile de depozitare, sunt ascunse in spatele unui dulap cu finisaj natural, in nuanta parchetului. Baia este eliberata de amprenta conservatoare prin placile mici de gresie cu modele geometrice introduse discret in design. 

Articole similare

Cum se intretine mobilierul din PAL melaminat

Elena Virlan

Varianta 3

RL online

Stilul Baroc Contemporan

Mariela Vanu

Lasă un comentariu