Image default
Solutii Constructive

Solutii inteligente de amenajare a mansardei

Podurile caselor raman, de multe ori, spatii „moarte” sau utilizate in scop de depozitare, indeplinind rolul de magazii. Insa daca le vezi potentialul, le poti valorifica in asa fel incat sa devina incaperi perfect functionale.

Interiorul din imagini reprezinta mansarda unei case situate intr-un cartier semicentral din Bucuresti. Conceptul de amenajare a fost realizat de arhitectul George Tatulea si are la baza ideea de spatiu modern, aerisit si functional.

Mansarda, cu o suprafata de 100 de metri patrati, se compune din: hol, baie (cu dus), zona de zi, un dormitor mare si un dormitor mic. Suprafata acesteia a fost valorificata la maximum, astfel incat sa indeplineasca toate cerintele de functionalitate. Atat zona de zi, cat si dormitorul au fost dotate cu birou, facilitand locatarilor posibilitatea de a lucra si de acasa.

Utilizandu-se o structura metalica, s-au putut taia popii din centrul acoperisului, obtinandu-se un spatiu fara stalpi centrali/interiori. Toate incarcarile acoperisului se fac pe cadrele metalice nou montate. Pentru ca spatiile sa beneficieze de lumina naturala s-a optat pentru ferestre in panta acoperisului.

O idee inedita a fost crearea unor spatii de depozitare in perete (partea de jos a acoperisului), care iau forma unor sertare. Aceasta solutie a fost oferita atat din rationamente estetice, cat si practice: nu mai e necesara includerea unor dulapuri pentru depozitarea hainelor. Astfel, incaperile devin mai spatioase si aerisite.

Informatii furnizate de arh. George Tatulea.

Date birou arhitectura:

A7 arhitectura

AED Works

Mobil: 0728.554.112

E-mail: [email protected]

Web: www.a7arhitectura.com

Articole similare

Intretinerea ferestrelor de mansarda in sezonul rece

VELUX

Subventia de la stat pentru panouri solare

revista Planul Casei Mele

Cat mai costa un teren in Capitala?

revista Planul Casei Mele

Lasă un comentariu