Image default
Home

Solutii de reamenajare pentru 2 camere

Evident ca lucrurile nu stau asa. Dimpotriva, potentialul de inovare pe care il ofera materialele de pe piata este greu de epuizat. Singurul lucru pe care trebuie sa il faceti daca va gasiti intr-o asemenea situatie, este sa lasati frau liber imaginatiei dupa ce in prealabil, v-ati stabilit cateva idei de baza in ceea ce priveste renovarea locuintei.

Pentru a va convinge, vom apela la un exemplu simplu, dar elocvent. Avem un apartament cu doua camere decomandate. Una din ideile de baza a constat in deschiderea spatiului in zona de la intrare. Practic, acest lucru a insemnat unificarea spatiala a vestibulului, debaralei, camarii si bucatariei. A doua idee de baza a fost construirea unui volum din gips-carton care sa delimiteze zona de lucru a bucatariei de restul spatiului.

Mai departe a intervenit partea creativa a tuturor celor implicati. Doamna familiei a spus ca nu doreste un volum colturos in mijlocul camerei. Solutia a fost simpla: lungimea libera a volumului a fost decupata dupa o linie curba. In continuare, mesterul a sugerat ca volumul ar trebui sa fie finisat in asa fel incat sa se armonizeze cu toate celelalte elemente de finisaj din zona deschisa. In consecinta, a conceput cateva elemente care au generat o integrare armonioasa a constructiei in ansamblu, dar au si facut-o originala.

Etape de lucru:

1. Realizarea structurii metalice

Pentru scheletul metalic au fost folosite profile UW30 (care au fost fixate pe tavan, perete si pardoseala) si CD60 (care au fost fixate in cele de pe tavan si pardoseala, ca montanti).

2. Realizarea instalatiei electrice

Mesterii au profitat de construirea volumului pentru usurarea muncii. Au introdus toate cablurile electrice care deservesc bucataria in volum, eliminand astfel varianta spargerii peretelui.

3. Placarea volumului

Placile din gips-carton au fost masurate, trasate si decupate, dupa care au fost fixate pe structura metalica. Extremitatile curbe au fost armate in interior cu profile UW30.

4. Crearea niselor

Primele elemente de individualizare au fost cele doua nise care au fost realizate in volum. Interiorul acestora a fost zugravit in oranj, culoarea care se regaseste la multe din elementele de finisaj.

5. Elementele decorative

Una din ideile mesterului a fost ca volumul sa fie decorat. In acest scop, a comandat la o firma specializata 12 placi de PAL melaminat de dimensiuni diferite si de culoare oranj.

6. Aplicarea elementelor decorative

Dupa ce au fost pozitionate pe pardoseala, placile din PAL au fost aplicate pe volumul din gips-carton cu ajutorul siliconului sanitar. Montajul s-a facut de jos in sus.

Articole similare

Plafoane tapetate pentru interioare inedite

casamea.ro

Decoratiuni de Craciun pentru usa de la intrare

Catalina Coca

Sistemele de incalzire radianta cu cabluri electrice

casamea.ro

Lasă un comentariu