Image default
Practic

Soluţii de depozitare pentru bucătărie care implică un buget foarte mic

Într-o bucătărie de familie, spaţiile de depozitare par mereu insuficiente. Pentru a le suplimenta, poţi recurge la soluţii economice, dar uşor de realizat şi eficiente. Iată câteva exemple:

Păstrează sticlele de apă la îndemână prin stivuirea lor în bibliorafturi. Astfel, vei avea acces facil la ele, dar şi ordine în dulapuri!

Rafturile pentru cărţi nu sunt utile doar în living sau birou. De exemplu, poţi utiliza unul şi în bucătărie pentru a suplimenta mobilierul de depozitare. Într-un corp de mobilier de acest tip poţi ţine oalele, tigăile, vesela, recipientelele cu condimente şi cărţile de bucate.

Poţi evita haosul din bucătărie prin câteva suporturi din plastic sau metal pentru depozitarea capacelor. Îl poţi monta pe uşa unui dulap de bucătărie (latura interioară).

Foloseşte un suport tip scară pentru depozitarea pe verticală. În acest mod, vei evita aglomerarea blatului de lucru cu tot felul de ustensile sau recipiente.

Apelează la un tâmplar pentru a-ţi monta un suport pentru păstrarea prosoapelor de bucătărie. Cu o investiţie foarte mică obţii un loc de depozitare şic şi util. Iată un exemplu:

Coşurile sunt de mare ajutor în orice bucătărie deoarece ajută la depozitarea organizată a ustensilelor de gătit şi consumabilelor. Acestea pot fi ţinute la îndemână deasupra chiuvetei cu ajutorul unei tije metalice cu rol de suport. Îţi sugerăm coşurile din plasă de sârmă deoarece poţi vedea imedicat ce conţine fiecare coş.

Valorifică spaţiul de deasupra ferestrei prin montarea unui raft pe care să păstrezi sticlele cu băuturi.

Converteşte o cutie veche de lapte într-un suport mobil pentru condimente şi/sau pentru ghivecele cu ierburi aromatice.

Valorifică peretele interior al insulei de bucătărie prin montarea unor tije pentru depozitarea prosoapelor sau a ustensilelor pentru gătit.

Foloseşte trei borcane identice ca suporturi pentru tacâmuri: unul pentru linguri, unul pentru furculiţe şi unul pentru cuţite.

Montează un organizator pe uşa unui dulap pentru  a depozita bureţii şi soluţiile de curăţat.

Pentru următoarele idei şi trucuri de depozitare accesează galeria foto.

Sursa foto: www.bhg.com

 

 

Articole similare

15 dininguri moderne pentru 2015

Elena Virlan

Cum să construiești o fântână arteziană pentru o grădină zen

casamea.ro

Cele mai frecvente greseli pe care le facem atunci cand montam singuri perdelele si draperiile

casamea.ro

Lasă un comentariu