Image default
Practic

Soluţii de compartimentare şi depozitare pentru bucătărie

O amenajare reuşită a bucătăriei se traduce nu doar prin designul inedit sau calitatea mobilierului şi a electrocasnicelor, ci şi prin cele mai bune soluţii de compartimentare şi depozitare.

Atunci când nu dispui de o cămară pentru depozitarea ustensilelor cu utilizare rară şi a proviziilor alimentare, acestea trebuie depozitate în bucătărie. De cele mai multe ori, suprafaţa redusă a bucătăriei nu permite montarea unor corpuri de mobilier suplimentare. Aşadar, trebuie valorificate cele existente. Iată cum:

Sisteme pull out

O bună organizare a alimentelor/ingredientelor, ce presupune accesul facil la ele, depinde în mare măsură de modul în care e realizată mobila de bucătărie. Corpurile de mobilier înalte, accesorizate cu sisteme pull out, sunt foarte practice şi îţi permit o utilizare extrem de uşoară.

Organizatoare universale

Mobilierul pe comandă îţi oferă posibilitatea de a-l dota cu accesorii diverse, cum ar fi sertarele full extension, care permit un acces facil la întreaga adâncime a acestora. Organizatoarele de tacâmuri, farfurii, capace şi cele universale (pentru păstrarea recipientelor şi a ustensilelor pentru gătit) te ajută să păstrezi totul în deplină ordine.

Soluţii economice

Dacă nu eşti dispus să investeşti sume mari pentru mobilierul de depozitare, orientează-te spre variante mult mai economice. De exemplu, spre un dulap cu multe rafturi deschise, în care poţi depozita recipiente de toate tipurile, dar şi suporturi pentru sticlele de vin.

Poliţe sau nişe

În bucătăriile mici sau în cele în care există dulapuri insuficiente, poţi crea nişe în perete, pentru a păstra ingredientele pentru gătit şi chiar vesela. O altă soluţie ar fi montarea unei/unor poliţe care să servească la depozitarea cutiilor, borcanelor etc. sau montarea unor suporturi din metal în perete.

Sursa foto:

www.drawhome.com

www.pinterest.com

Articole similare

test

RL online

Un dormitor de basm pentru copiii care vor sa doarma fericiti

casamea.ro

Cum să-ți organizezi bucătăria ca un profesionist

casamea.ro

Lasă un comentariu