Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Solutii constructive din gips-carton

Gips-cartonul a generat clase noi in domeniul constructiilor, obligand pe toti lucratorii din bransa sa dobandeasca noi cunostinte si abilitati pentru a se adapta situatiei respective.

Dupa cum am mentionat deja, in cazul pe care il prezentam aici, gips-cartonul este elementul central in jurul caruia a fost proiectata si realizata intreaga amenajare a sediului de firma.

Majoritatea timpului si efortului mesterilor a fost alocata punerii in opera a lucrarilor din gips-carton, urmand schitele arhitectului proiectant. Pentru ca acestea sa fie duse la bun sfarsit, au fost necesari nu mai putin de 375 mp de gips-carton, la care s-au adaugat peste 500 m de profile metalice si alte cantitati insemnate de materiale adiacente (mentionam ca au fost folosite 8.000 de suruburi autofiletante si peste 7.000 m de plasa de armare).

In ceea ce priveste sala de conferinte, aici, trei din cei patru pereti au fost construiti din gips-carton, impreuna cu tavanul fals si scafele care au fost realizate la nivelul acestuia. Pentru pereti au fost folosite profile metalice UW 50 si CW 50 si placi din gips-carton cu grosimea de 12,5 mm, in timp ce scafele au fost realizate din placi cu grosimea de 9,5 mm si profile metalice UW 30 si CD 60. Tavanul fals a fost suspendat cu ajutorul unei structuri metalice duble, pentru a se diminua inaltimea incaperii.

 

Etape de lucru:

1.      Scheletul a fost realizat prin fixarea cu suruburi pe pardoseala si pe plafon a ghidajelor (profile „U”), in care s-au introdus, prin rasucire, montantii (profile „C”). Dupa verificarea interaxei, acestia au fost fixati definitiv.

2.      Dupa ce au fost introduse in structura metalica traseele tehnice, respectiv cablurile electrice, si materialul izolant (vata minerala de sticla), au fost fixate placile din gips-carton, iar imbinarile au fost finisate cu banda de intarire si cu ipsos pentru imbinari.

3.      De jur imprejurul incaperii a fost construit, in zona de intalnire a peretilor cu tavanul, scheletul metalic al viitoarei scafe. Inaltimea acestuia a fost realizata in asa fel incat sa o inglobeze si pe cea a tavanului fals.

4.      Pe suprafata ramasa a plafonului a fost construit scheletul viitorului tavan fals. Pentru ca inaltimea incaperii sa fie diminuata, a fost folosita o structura dubla de suspendare, aceasta oferind si un grad mai mare de rezistenta.

5.      Pe unul din peretii longitudinali, in spatiul ramas intre tavanul fals si scafa construita pe perete, a fost realizata o constructie din gips-carton de forma semicirculara in care au fost montate sase spoturi luminoase.

6.      Pentru spoturi au fost practicate orificii speciale prin care au fost trase cablurile electrice. Capetele suruburilor si zonele de imbinare au fost chituite. Dupa slefuire, aceste zone au fost pregatite pentru a fi zugravite.

7.      Scafele au fost zugravite in albastru pastel inchis, iar pentru pereti si tavan s-a folosit o nuanta deschisa de albastru, mai putin pentru unul din peretii longitudinali, care a fost vopsit in aceeasi culoare ca si scafele.

Articole similare

Apartamentul potrivit pentru familie – cum poate fi acesta găsit?

comunicat de presa

P+1E 0909

RL online

5 solutii moderne pentru cladirile cu acoperis terasa

VELUX

Lasă un comentariu