Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Solutie ieftina si moderna: garduri din piatra fara zidire

Casa visurilor tale isi arata mereu cartea de vizita de la intrarea in curte, prin urmare trebuie sa acorzi la fel de multa atentie si gardului. Costurile acestuia pot fi destul de ridicate, iar cand trebuie sa imprejmuiesti tot terenul, nici nu vrem sa ne gandim cati bani ar trebui sa scoti din buzunar! Am gasit o solutie ieftina, dar, in acelasi timp, foarte moderna: gardurile din piatra de rau care se realizeaza fara zidire.

Gabioanele, acesta fiind numele gardurilor de tipul acesta, sunt constructii simple din plasa de sarma sudata care sunt umplute cu piatra de rau sau pietris. Ele sunt inspirate din arhitectura militara si sunt folosite frecvent pentru consolidarea malurilor de rau sau pentru construirea barajelor. Poti vedea astfel de plase sudate pe drumurile de munte, pe chei, unde exista riscul de caderi de pietris sau bolovani.

Gabioanele – o solutie eco, cu estetica moderna si versatila

Fiind utilizate de armata, este clar ca gabioanele sunt o solutie eficienta si cu un pret usor de controlat, mai ales datorita faptului ca se folosesc numai materiale naturale, usor de procurat, care nu necesita multa manopera si a caror punere in opera este rapida. In general, constructiile militare se adapteaza zonei, tocmai pentru a eficientiza intreg procesul. Mai mult, aceste caracteristici fac aceste garduri sa fie si ecologice, o optiune ideala pentru cei care cred in sustenabilitate si in stilul „eco”.

In mediile urbane, gabioanele folosite pentru gardurile constructiilor rezidentiale sunt o noutate, aduc un aer fresh si dau unicitate unei locuinte urbane. Mai mult, ele sunt opace si pot ascunde curtea de ochii curiosilor, insa fara a da impresia unui zid agresiv care nu este bine vazut de specialistii in urbanism.

Pentru garduri, gabioanele pot fi umplute nu doar cu piatra de rau, dar si cu caramida sparta, calcar si chiar lemne maruntite ori alte materiale naturale reciclate. Acest aspect creeaza varietate si ii confera adaptabilitate la diverse stiluri. In campul gardului, gabioanele pot fi combinate cu succes cu parti de gard din lemn, daca vrei o imagine mai calda, sau din metal ori beton, daca esti adeptul stilului minimalist.

Ieftine si pline de avantaje

Din punctul de vedere al pretului, plasa de sarma sudata este unul dintre cele mai ieftine materiale de constructie de pe piata, iar umplutura este reprezentata de materiale care constituie resturi din procesele constructive sau care se pot obtine gratis, din natura.

Desi sunt ieftine, gabioanele sunt rezistente la acte de vandalism, nu necesita zidire, nu se crapa si pot fi ridicate chiar de tine, daca ai o mana mai priceputa. Un alt avantaj este ca se pot combina cu o multime de alte materiale, dar si ca se pot demonta si reconstrui in alta parte, fara pierderi mari de material.

Sursa foto: www.pinterest.com

Articole similare

In Domenii se cauta terenuri de 200 mp

Costel Popa

Proiect de vanzare – Opus

RL online

Orice asigurator autorizat sa subscrie riscuri catastrofale va putea emite asigurari obligatorii

RL online

Lasă un comentariu