Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Skysphere, caverna tehnologizată a bărbatului modern

Cum și-ar dori un bărbat pasioant de tehnologie să arate casa lui dacă ar locui singur? Jono Williams, un inginer din Noua Zeelandă, are răspunsul.

El a construit o casă atipica, pentru care a lucrat 3 ani. Casa din copac futuristă arată ea însăși ca un copac și este bazată pe energie regenerabilă.

Situată în Linton, locuinta numita Skysphere se sprijină pe un turn de 10 metri înălțime, iar accesul în interior se face prin scanarea amprentelor. Proprietarul beneficiaza de conexiune la internet de mare vitează, iar seara fereastra circulară de 2 metri înălțime care permite vedere la 360 de grade este luminată de neoane ale caror culori pot fi alternate în funcție de starea de spirit a celor din încăpere. Interesant este ca iluminarea poate fi schimbata prin comenzi vocale, asadar daca vrei lumina rosie in loc de albastra este suficient sa vorbsti cu casa pentru a obtine ce doresti.

Jono Williams spune că locuința sa, ale cărei facilitati pot fi controlate printr-o aplicație de pe smartphone, a fost construită în 3000 de ore, în urma unei investiții de 50.000 de dolari. O scară amplasată la baza columnei care sustine structura conduce către intrarea în locuință. Spațiul cu o singura cameră gigantica este lipsit de baie și de bucătărie, însă de sus poate fi admirat un peisaj superb.

Deși inițial și-a propus să construiască o casă în copac tipică, Jono Williams a regândit acest concept pentru a-și face căminul mai rezistent în fața provocarilor mediului.

Casa funcționează cu panouri solare integrate în barele curbate care protejează spațiul locuibil cu circumferința de 14 metri. Interiorul include mobilă modernă personalizată, cum ar fi un pat curbat și o canapea în care este integrată o ladă frigorifică pentru bere. Când stocul este aproape consumat, o alarmă vocală îl anunță pe Jono că trebuie să cumpere bere.

Skysphere a fost atent proiectată și testată prin simulari pentru cutremure și vânt puternic, iar proprietarul o poate muta în diferite zone, datorită structurii flexibile.

Pentru mai multe imagini cu exteriorul și interiorul acestei case accesează galeria foto.

Sursa foto: www.stuff.co.nz

Articole similare

Magazinul Piastrelle Casa vine cu o gamă nouă de plăci ceramice și finisaje de calitate

comunicat de presa

Tigla metalica Nordic 400 + Jgheaburile si burlanele = „Sisteme de invelitori de nota 10”

RL online

Locuintele din “Prima Casa” trebuie finalizate in maximum 18 luni, timp in care ratele nu se platesc

RL online

Lasă un comentariu