Image default
Home

Sisteme de siguranta pentru casa ta

Sisteme antiefractie

Un sistem de alarma este format din: centrala de efractie, detectoare (care se instaleaza in zonele vulnerabile la fiecare intrare – usa, fereastra), tastatura, contacte magnetice, sirene si telecomanda. Atunci cand o persoana straina forteaza o intrare, alarma se declanseaza, alertand proprietarii. In acelasi timp, centralele pof fi conectate si pe liniile telefonice sau pe GPRS, incat sa fie monitorizate de la distanta de dispeceratele serviciilor de paza si securitate, cat si de proprietarii care nu se afla acasa, acestia fiind anuntati imediat ce sistemul de alarma se declanseaza.

Exista anumite deosebiri intre centrale. Una dintre ele este data de capacitatea lor de a controla diferit anumite zone. Unele centrale nu permit lucrul pe „parohii”, iar altele, numite „partitionabile” sunt compuse din subsisteme ce se comporta ca unele independente. Sunt recomandate cele din urma deoarece permit alarmari locale, insa sunt mai scumpe. Toate sistemele au alarmare perimetrala care functioneaza si atunci cand celelalte zone au fost deconectate, ceea ce iti permite sa te misti prin casa fara sa fii detectat de propriul sistem de securitate. In ceea ce priveste senzorii, exista senzori de exterior care vizeaza spatiul cuprins intre intre poarta de intrare si cladire. Apoi exista senzorii magnetici, care monitorizeaza usile de acces in cladire. Ferestrele sunt supravegheate cu ajutorul senzorilor de geam spart. Urmatorii senzori sunt cei care detecteaza prezenta in spatiul interior al cladirii, „arondat” lui.

Armarea si dezarmarea sistemului se poate face prin telecomanda si prin introducerea unui cod de la o tastatura.

Pentru a alege sistemul se alarma optim nevoilor tale, trebuie sa iei in calcul tipul si suprafata locuintei, dar si necesitatile reale de protectie, deoarece investitia intr-un astfel de sistem poate fi mai mare decat cea in bunurile materiale detinute.

Senzorii pot fi legati la centrala prin circuite electrice sau pot functiona wireless. In cazul in care sistemul detecteaza un pericol cert, trece la alarmare. Aceasta se poate face local (cu ajutorul unei sirene), prin linie telefonica fixa, cu legatura la dispeceratul de paza sau/si la client, sau pe un terminal mobil (sub forma de sms).

Un sistem integral wireless se foloseste atunci cand spatiile sunt finisate si nu mai permit lucrari de instalare, cablare. Mai recomandat este sa se foloseasca un sistem combinat fir/wireless.

Articole similare

Un corp de iluminat facut in casa

Elena Turcu

Two apartments converted into one

Sânziana Iaru

Ferestre antiefractie, cu izolare termica si fonica sporite

casamea.ro

Lasă un comentariu