Image default
LifeStyle

Singur la serviciu de Valentine’s Day?

Unii dintre noi de-abia asteapta, altii ne aduc aminte ca dragostea adevarata n-are nevoie de atatea artificii. De oricare parte am fi, luna aceasta, suntem siliti sa ne gandim din nou la sarbatoare.

Ce ne facem insa daca ziua lui Valentin ne prinde fara Valentin/a? Si la serviciu eventual? Tinandu-ne de tastatura si intr-o stransa relatie hipnotizanta cu monitorul LCD ultraperformant?

Posibil ca atunci sa facem parte dintre cei care NU agreeaza Valentine’s Day si care o considera o sarbatoare importata si nespecifica romanilor. Sigur, vine Dragobetele, 10 zile mai tarziu, pe 24! Iar Dragobetele saruta fetele – conform obiceiului popular –, insa s-ar putea sa simtim ca e ceva fortat in asta. O anumita zi pe an, in care trebuie sa ne aratam iubirea, nu ni se pare potrivit… Atunci, cum sarbatorim luna asta? Exista vreo modalitate de-a lua parte la entuziasmul general, fara sa fim totusi cuprinsi si invinsi de fiorii imposibil de dulci ai amorului?

D’ale carnavalului

Mai sunt si alte sarbatori specifice lunii februarie. De exemplu, carnavalul, bazat pe un obicei stravechi (cel al Saturnaliei), care apartine cultului zeului vinului – Dionisos – si care marcheaza trecerea de la iarna la primavara.

La Venetia, carnavalul dadea poporului iluzia ca, pentru scurt timp, avea aceeasi putere cu cei de la conducere. In fapt, era una dintre cele mai bune metode de a detensiona societatea venetiana, careia ii oferea „pane et circum”. Senatul Republicii Venetiene a consemnat oficial, printr-un decret, existenta carnavalului, in 1296. De regula, acesta incepea pe 26 decembrie. Traditiile s-au pastrat intacte de-a lungul timpului. Costumul de carnaval venetian, care este purtat atat de femei, cat si de barbati, se numeste bauta. Acesta consta intr-o manta neagra, o palarie tricorn si o masca ce acopera complet fata. Bauta garanteaza anonimatul, oferind posesorului posibilitatea de a manca si bea fara a-si dea masca jos. O masca speciala pentru femei este moretta – o bucata ovala de catifea, ce acopera fata, mai putin gura. La fel de popular este si domino, o capa lunga, cu o gluga ce acopera complet fata. Mastile sunt confectionate din panza cerata, catifea sau… portelan.

Pune-ti masca la serviciu

Daca era bun pentru ei, de ce n-ar fi si pentru noi? Desi ne-am putea gandi din nou ca nu-i decat o alta sarabtoare importata, totusi are avantajele ei. A fost adoptata mai de mult, asa ca deja s-a impamantenit. Nu trebuie sa intram intr-un tipar, cel al indragostitului vag edulcorat, impopotonat cu inimioare si ingerasi. Ne putem descatusa si chiar putem ironiza aspectele apasatoare ale vietii. Sau putem fi pentru scurta vreme ceea ce nu suntem de obicei. Noi am sarbatorit tot ce era de sarbatorit si inca pe deasupra la Knox Design.

Toata lumea s-a costumat in ce avea la indemana si s-a pus pe petrecut. O petrecere la firma e cea mai buna solutie pentru o gramada de probleme specifice lunii februarie: n-ai Valentin sau Valentina; ai avea cu cine sa te intalnesti, dar ti se par prea edulcorate iesirile in doi la restaurant, la lumina lumanarilor rose.

Daca vrei sa treci peste sarbatorile astea onorabil, iti sugeram sa faci ca noi: deghizeaza-te in ce-ti trazneste prin cap si distreaza-te cum stii mai bine.

Work in progress

Trebuie sa spunem ceva si despre locatie. Merita! Ultima data cand i-am vizitat pe cei de la Knox Design, terminasera de amenajat parterul sediului lor si urmau sa inceapa lucrul la mansarda. Cand am ajuns noi, mai aveau de adaugat cateva detalii.

Work in progress, cum se spune mai nou, asa i-am surprins, insa plini de voie buna, ca de fiecare data. Ne-a placut spatiul amenajat la mansarda le fel de mult ca parterul. Dupa cum ne-au obisnuit, si-au aranjat spatiul de lucru intr-un mod original: fara jaluzele verticale si rafturi seci, pline de dosare.

Spatiile de relaxare sunt incantatoare, obiectele de decor atrag atentia, baile dispun de oglinzi originale, cu rame foarte frumoase, culorile sunt neasteptate, dar placute. Ca atare, sediul lor ni s-a parut locatia cea mai potrivita pentru organizarea unui carnaval, si am avut dreptate. Ne-am simtit foarte bine, ceea ce va dorim si voua toata luna asta, orice v-ati pus in gand sa celebrati!

Multumim Knox Design!

 

Articole similare

Util pentru parinti

comunicat de presa

Cocktail design La Dante`s

Mariela Vanu

Canarul, o pasare incantatoare si talentata

Elena Virlan

Lasă un comentariu