Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Simplitate si extravaganta – o casa cu dubla personalitate

Arhitectii  Dan si Hila Israelevitz au realizat o casa de forma literei L, pe o structura inchisa cu pereti plini spre ruta de acces, pentru a asigura intimitatea familiei. Aceasta latura a casei este proiectata pe doua straturi – unul exterior alb si unul interior, placat cu piatra neagra si “aerisit” din loc in loc de geamuri.

Ideea din spatele acestui perete plin spre drumul de acces este incercarea de a spori curiozitatea vizitatorilor, de a le da impusul sa priveasca inauntru prin gaura cheii. Casa continua in aceeasi maniera, cu o alee de acces spre intrarea in casa umbrita de grinzi din fier, asortati cu aceeasi piatra neagra.

Declick-ul se produce o data cu primul pas facut dupa usa. In contrast cu alura misterioasa a cladirii de pana acum, interiorul este un spatiu deschis, compartimentat cu pereti de sticla. Acest spatiu urias se continua cu o gradina interioara, amenajata in jurul unei piscine superbe.

Aceasta relatie contradictorie intre interior si exterior se integreaza foarte bine in mediul arid din jur si intruneste toate nevoiele proprietarilor.

Un alt lucru de remarcat este lipsa elementelor decorative la exterior, aspect care se modifica substantial la interior unde extravaganta isi spune cuvantul: baia oaspetilor, dormitorul familialsi cele pentru musafiri sunt toate conectate cu gradini interioare prin pereti din sticla. Interiorul este decorat simplu, in putine culori care imita tonurile regasite si in natura, cu cateva corpuri de iluminat discrete  si mult spatiu deschis.

Un proiect prezentat pe Archello

Articole similare

Design original cu bani putini

Laura Ilica

O „altfel” de casa, cu accente vintage si lemn brut ca finisaj principal

Gabriela Marica

Resedinta moderna situata in Corintul Antic

Madalina Constantin

Lasă un comentariu