Image default
Home

Si tu poti sa-ti construiesti un acoperis verde!

Nu prea intelegem de ce acoperisurile verzi sunt atat de rare, mai ales ca ele sunt relativ usor de construit, iar avantajele nu sunt de ignorat, fie ca ai nevoie de un plus de spatiu verde, fie ca vrei un strat natural de izolatie termica pentru casa ta!

Daca acoperisul casei tale sau al blocului este tip terasa, atunci iti poti organiza acolo un spatiu de relaxare care te va ajuta sa treci intr-un mod placut prin sezonul cald. Daca esti amator de spatiu verde, insa vrei ceva mai multa intimitate decat in parc, cu siguranta vei aprecia aceasta solutie. In plus, nu trebuie sa ignori faptul ca aceste acoperisuri verzi au potentialul de a fi un izolator termic eficient.

In cazul in care casa ta are acoperis in mai multe ape, poti lua in calcul solutia pentru a obtine un confort termic mai bun in interiorul locuintei sau chiar pentru cultivarea unor plante ornamentale sau aromatice care nu necesita o mentenanta dificila.

Acestea fiind spuse, este cazul sa va povestim si cum se procedeaza.

Primul pas este sa angajezi un inginer constructor care sa se asigure ca structura existenta a acoperisului poate sustine un acoperis verde, care sa verifice straturile de izolatie si sa proiecteze o margine de sustinere (in cazul in care acoperisul are ape).

Apoi, trebuie sa iei in calcul aspecte ca: durata proiectului (de la cateva zile la o saptamana, in functie de dimensiuni), perioada ideala (preferabil in timpul sezonului de plantare), aprobarile necesare (verifica la primarie sau intreaba-l pe inginer), panta acoperisului (preferabil sa nu ddepaseasca 30 grade), cantitatea de lumina naturala.

Plantarea efectiva se poate face in doua moduri:

  1. Poti folosi un sistem modular de recipiente plantabile. Avantajul acestora este ca le poti achizitiona deja plantate si poti ajunge mai usor la straturile de hidroizolatie in cazul realizarii mentenantei.

  2. Daca iti doresti mai multa libertate pentru exprimarea creativitatii, poti recurge la plantarea clasica, adaugand pamant si punand rasaduri, ca si cum ai fi intr-o gradina normala. Atentie, insa, in acest caz trebuie sa ai mai multa grija la straturile de scurgere!

Articole similare

Alegerea doamnelor

Ela

Elibereaza-ti creativitatea!

Mihaela Calin

Vopsele pentru casa ta

revista Domus Util

Lasă un comentariu