Image default
Practic

Sfaturi practice pentru o bucatarie organizata

In bucatarie trebuie sa depozitezi o multime de lucruri: vase, tacamuri, ustensile si o mare parte din ingredientele pentru gatit… Daca nu le gasesti locul potrivit, exista riscul ca spatiul sa devina aglomerat si obositor.

Cu siguranta, atunci cand ai la indemana tot ce iti trebuie, activitatile din bucatarie se desfasoara mai repede si esti mai eficienta. Pentru inceput este necesara o „curatenie” generala, in sensul de a elimina toate ingredientele expirate si lucrurile pe care le-ai adunat in timp si nu-ti mai sunt de folos.

Citeste si: Accesorii inteligente pentru o bucatarie organizata

Apoi, imparte ustensilele pe categorii. Poti lua drept criteriu frecventa cu care le utilizezi. Lasa la vedere doar ceea ce folosesti in mod curent. Sfatul este valabil si in cazul aparatelor electrocasnice mici. Daca esti pe cale sa comanzi noi corpuri de mobilier pentru depozitare, doteaza-le cu organizatoare generale (pentru ustensilele de gatit) sau cu organizatoare pentru vesela, oale si tacamuri. Astfel, nu vei mai arunca totul de-a valma si vei gasi repede ceea ce cauti.

Citeste si: Solutii pentru o bucatarie organizata

Pastreaza aproape de chiuveta tot ce te ajuta la gatit (mixer, tocator etc.). Nu uita de oale si tigai, care pot fi pastrate in dulapurile de langa aragaz. Daca dispui de un sertar in zona centrala de lucru, nu ezita sa tii aici micile „instrumente” de uz curent: cutite, deschizatoare de sticle, dispozitive de curatat etc. Pentru a nu face deplasari inutile, depoziteaza farfuriile si bolurile intr-un bufet amplasat in apropierea mesei. Astfel, iti vor fi la indemana cand vei pregati masa.

Citeste si: 4 trucuri pentru o bucatarie mica, dar organizata si aerisita

Daca mobilierul nu este dotat cu organizatoare, foloseste suporturi pentru ustensile. Acestea pot fi cumparate si separat. In magazinele de profil gasesti suporturi pentru: tacamuri, vase, prosoape, servetele, sticle, cutii cu condimente etc. Daca nu ti-ai satisfacut nevoile de depozitare, iar bucataria inca mai are spatii libere, neacoperite cu mobilier, poti monta etajere pe care sa depozitezi mirodenii si chiar vase.

 

 

 

Articole similare

Dining stilat in gri si turcoaz

casamea.ro

Cum să-ți construiești singur un cuptor din cărămidă

casamea.ro

Arta organizării – soluţii practice pentru depozitarea jucăriilor

casamea.ro

Lasă un comentariu