Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Sfaturi practice pentru intretinerea mobilierului

Intretinerea corespunzatoare a mobilierului reprezinta o conditie esentiala pentru ca acesta sa isi pastreze aspectul cat mai mult timp. Stergerea prafului, indepartarea petelor si lustruirea sa reprezinta principalele modalitati de intretinere.

La prima vedere, intretinerea mobilei este simpla, putandu-se face cu o laveta si un spray pentru mobila, care poate fi achizitionat din orice supermarket. Lemnul lacuit necesita un tratament special deoarece suprafata lui este mai sensibila.

Mobilierul din lemn este sensibil la conditiile din mediul ambiant. O schimbare brusca de temperatura poate determina umflarea acestuia. Temperatura ideala este de 21 de grade Celsius si o umiditate de 40%. De asemenea, mobilierul din lemn ar trebui asezat la o oarecare distanta fata de sursele de caldura.

Mobilierul din PAL

Se intretine cu solutii din comert special concepute pentru acest tip de material, care se aplica pe lavete moi, de preferat din bumbac. Petele de cerneala sau urmele de pix se indeparteaza cu spray-uri emoliente pentru mobila/multisuprafete. Petele de grasime se pot indeparta cu o solutie pentru geamuri, cu conditia sa nu contina alcool sau amoniac.

Mobilierul din MDF

Este mai pretentios decat cel din PAL. Praful se sterge cu lavete moi, umede, care nu zgarie, sau cu un pamatuf. Urmele de murdarie sau amprentele (mai ales in cazul mobilierului lucios) se indeparteaza cu solutii de curatat geamurile. In cazul mobilierului din MDF furniruit, intretinerea se face cu solutii de curatare indicate pentru lemn. Lustruirea MDF-ului furniruit se poate face cu o ceara speciala pentru lemn. Solutiile pe baza de alcool, solventii chimici, acetona sunt contraindicate pentru intretinerea mobilierului din MDF.

Articole similare

Si o garsoniera poate fi amenajata cu personalitate

casamea.ro

10 tipuri de fotolii în trend

Elena Virlan

Accente shabby chic

casamea.ro

Lasă un comentariu