Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Sfaturi pentru amenajarea si izolarea mansardelor

Investitiile in izolarea mansardei si amenajarea ei pentru locuit sunt mai ridicate decat cele pe care le bugetam pentru restul casei, tocmai din acest motiv. Lucrarile pe care le realizam in podul casei necesita materiale de calitate superioara, durabile, rezistente si care implinesc atat functia de protectie fonica, termica cat si impotriva focului. In timp, aceasta investitie se va amortiza din costurile foarte reduse ale facturii de intretinere a casei.

Pe langa aceste lucrari, este important sa va asigurati si un sistem foarte bun de ventilatie in acest spatiu pentru a evita pericolul de a forma condens si de aparitie a mucegaiului.

Intr-o prima etapa aveti nevoie sa va izolati podul cu un strat de vata minerala, peste care sa aplicati o folie cu rol de a bloca vaporii si de a controla umiditatea. Peste vata minerala si folie se vor monta placi de rigips sau lambriuri, aceasta alegere ramanand la latitudinea dumneavoastra, in functie de tipul de amenajare pe care il urmariti. Puteti opta si pentru ferestre mari, special create pentru mansarda. Cand le alegeti aveti grija ca rama de etansare a acestora sa fie una foarte buna si ca sunt prevazute la randul lor cu folie bariera de vapori.

Odata realizate aceste lucrari, puteti trece la etapa urmatoare, de amenajare a podului. Recomandarea noastra este sa amenajati aici un dormitor, de exemplu, datorita sistemului de ventilatie foarte bine balansat. Calitatea odihnei este esentiala pentru o viata sanatoasa, iar o camera bine aerisita si luminata natural este ideala pentru un somn linistit.

Am inceput acest material spunandu-va cat de importanta este o lucrare de izolare a mansardei, dar si mentionandu-va faptul ca este un proces care necesita un buget destul de consistent. Probabil ideea unei investitii de asemenea dimensiuni va sperie, insa, nu ar trebui sa fie cazul, pentru ca solutii de finantare exista. Izolarea locuintei, in cazul in care aceasta nu este intr-o stare avansata de degradare, nu este o lucrare care trebuie efectuata imediat si poate fi pusa pe lista planurilor pe termen lung.

O solutie inteligenta este produsul de economisire-creditare in cadrul caruia puteti sa economisiti timp de 3-5 ani bani pentru care statul va ofera anual si o prima de 25% (in limita a 250 euro/an) si pentru care banca ofera dobanda fixa. Adica intr-un an beneficiate 250 de euro.

Cand perioada de economisire se incheie, daca suma de care dispuneti nu este nici atunci suficienta, puteti solicita un credit locativ in lei cu cea mai mica dobanda fixa de pe piata, de 4,5%.

Pentru a intelege mai bine sistemul, iata un exemplu banal. Daca depuneti lunar cate 375 lei in cont, acumulati echivalentul in lei a 1.000 euro/an. Dupa o perioada de 5 ani veti avea in cont echivalentul a 5.000 de euro, doar economiile dumneavoastra, la care se adauga 1.250 euro – primele de la stat, plus dobanda bancii capitalizata timp de cinci ani.


Articole similare

Pavilioanele, un accesoriu chic pentru gradina

Anca Ghiorghiu

Ce solutie de incalzire alegi pentru casa ta si cum te poti finanta

Olivia Vereha

Vila S+P+1E

RL online

Lasă un comentariu