Image default
Practic

Sfaturi de amenajare pentru chiriasi

Atunci cand locuiesti sau urmeaza sa te muti intr-o casa temporara, cu chirie, esti mai putin dispus sa investesti bani pentru amenajarea noii locuinte. Cu toate acestea, ai vrea ca decorul sa fie primitor si sa ai sentimentul de acasa.

Daca nu dispui de suficienti bani sau nu doresti sa aloci o suma consistenta pentru decorarea unei garsoniere sau a unui apartament in care vei locui o perioada, te poti implica singur in amenajarea ei, cu ajutorul unor trucuri simple.

Citeste si: Cum amenajezi un apartament de inchiriat

Primul lucru pe care il poti face este sa zugravesti singur viitoarea locuinta. Pentru aceasta actiune, o firma specializata iti va solicita cel putin 100 de euro. Acelasi lucru este valabil si pentru vopsirea tamplariei sau mobilierului (daca este necesar).

Curatenia generala este o alta actiune pe care o poti realiza singur. E adevarat, platirea unei firme sau a unei femei de serviciu nu reprezinta o avere, insa cu 200-300 de lei poti cumpara cateva accesorii sau decoratiuni simpatice pentru noul decor.

Citeste si: Cum amenajezi daca stai cu chirie

Mobilarea camerei/camerelor si utilarea bucatariei reprezinta o alta etapa care iti cere sa fii chibzuit. Iti recomandam un mobilier multifunctional, care nu este tocmai ieftin, dar care poate suplini alte piese de mobilier, iar per total suma investita va fi mai mica. In plus, aceasta varianta te ajuta sa salvezi mai mult spatiu.

De asemenea, orienteaza-te catre piese de mobilier din PAL sau MDF, care este mai ieftin decat cel din lemn. In privinta electrocasnicelor, iti sugeram sa urmaresti discounturile (de exemplu, in unele magazine poti beneficia de un discount de x% la un aparat electrocasnic nou in schimbul oferirii un model vechi) si reducerile (sezoniere sau la produsele expuse sau cu defecte mici).

Citeste si: Apartament amenajat in doua saptamani

Etapa de decorare pare cea mai usoara, insa iti solicita imaginatia si creativitatea. Pentru a te  bucura de un ambient atragator, foloseste accesorii si obiecte de decor colorate. O vizita intr-un magazin de home & deco si o investitie de cateva sute de lei pot avea ca rezultat o serie de achizitii care vor schimba rapid aspectul locuintei.

De exemplu, 2-3 stickere, cateva accesorii pentru pat/canapea in culori indraznete si un covoras sunt mai mult decat suficiente pentru a crea un decor dinamic si placut. Si inca un pont. Cumpara mai putine obiecte de decor si foloseste-te de obiectele personale: tablouri, fotografii inramate, accesorii vestimentare, bijuterii etc. Cu ajutorul lor, poti obtine un decor personalizat si o atmosfera homey.

Citeste si: Casa amenajata in 2 saptamani

Articole similare

Transformare – o baie victoriana mai aproape de timpurile noastre

RL online

Baia clasica, un moment de rasfat absolut

Catalina Coca

Trucuri pentru aranjarea mesei

casamea.ro

Lasă un comentariu