Image default
LifeStyle

Sfatul nutritionistului: nu renunta la paine!

Painea a fost demonizata si a ajuns sa fie vazuta ca un aliment periculos pentru sanatate. Cu toate acestea, studii recente arata ca s-a cam exagerat.

Cercetatorii de la British Nutrition Foundation (Fundatia Britanica a Nutritiei) au declarat ca, nemancand paine, oamenii nu fac altceva decat sa se lipseasca de vitamine si minerale necesare sanatatii lor.

Savantii au marturisit ca painea nu este de vina pentru unele simptome de care a fost acuzata: dureri de cap, oboseala, dureri de stomac, balonare si diaree.

Mai mult, se pare ca nici alergiile puse in carca alimentului nu au ca si cauza consumarea painii.

“Timp de 20 de ani, painea a fost inutil demonizata. Aproape toate acuzatiile care i se aduc sunt simple mituri. Multa lume a renuntat sa mai consume paine convinsa fiind ca problemele de sanatate i se datoreaza acesteia. Cu toate astea, ele nu au disparut in totalitate nici dupa ce nu au mai mancat paine”, a declarat Aine O’Connor, cercetator-sef.

Un sondaj de opinie efectuat in 2010 a aratat ca unul din cinci oameni nu mananca paine pentru ca este convins ca este alergic la gluten, o proteina din grau.

Nu toate persoanele si-au facut, insa, un test corespunzator pentru a afla daca intr-adevar sufera de aceasta afectiune.

“Ii sfatuim pe oameni sa isi faca un set complet de analize inainte de a scoate painea din dieta lor. Ar putea renunta degeaba la o sursa importanta de nutrienti”. a declarat O’Connor.

Mai mult, nutritionista nu este cea mai buna prietena a dietelor Atkins sau Dukan, care presupun scoaterea completa a painii din alimentatia zilnica.

“Aceste diete sunt iresponsabile. Nu toata lumea isi permite sa urmeze corect o dieta, asa ca multi pacienti ajung la mine denutriti – cu grave deficiente de vitamine si minerale in organism – dupa o dieta prost urmata”, a continuat specialista.

Expertii te povatuiesc sa nu renunti la paine. Consuma mai putina, dar nu o scoate din alimentatie complet. 

Fii la curent cu toate noutatile! viziteaza site-ul modista.ro

Articole similare

GEZE a echipat ParkLake Plaza cu cele mai performante sisteme și tehnologii pentru uși

casamea.ro

Igienă și curățenie pentru o viață sănătoasă

comunicat de presa

Promotia Europeana Hormann intra in runda urmatoare

casamea.ro

Lasă un comentariu