Image default
Calatorii LifeStyle

Serbarea zilei nationale

De multe ori au loc manifestari sportive sau spectacole cu dansuri traditionale.

Din perspectiva d i p l oma t i c a , Romania si Australia au stabilit relatii la nivel de ambasada la 18 martie 1968.

Romania are un Consulat General la Sydney si un consul onorific la Melbourne.

Ambasadorul Australiei la Bucuresti, cu resedinta la Belgrad este doamna dr. Helena Studdert (de la 22 septembrie 2010) si un consul onorific la Bucuresti, in persoana domnului George Prelea (de la 31 iulie 2010).

Ziua Australiei”, sarbatorita in fiecare an pe 26 ianuarie, mentine vie in amintirea locuitorilor tarii data fondarii primei colonii britanice la Sydney Cove, in Port Jackson, in 1788, de catre capitanul Arthur Phillip. In capitala ceremoniile sunt fastuoase, cu salve de tun la arborarea drapelului de stat.

In Australia se acorda un respect deosebit pentru idelaurile democratiei si libertatii, conform Declaratiei Universale a Drepturilor Omului. Guvernul Australian incurajeaza cetatenii tarii sa inteleaga si sa sustina institutiile democratice. Sistemul de guvernamant este bazat pe o traditie liberal democratica, ce include toleranta religioasa si libertatea de exprimare.

Din punct de vedere cultural si artistic, imaginea de ansamblu reflecta un splendidsi unic mix de traditii si inovatii. Atat conservarea mostenirii culturale a populatie bastinase cat si nenumaratele filoane informationale care au sosit aici odata cu venirea fiecarei natiuni sunt deopotriva sustinute. In fiecare an, Guvernul aloca circa 5,5 miliarde de dolari pentru arta, cultura si mostenire culturala. Pe lista patrimoniului mondial UNESCO sunt incluse urmatoarele obiective din Australia: Marele Recif de Corali, Parcul National Kakadu Zona lacustra Willandra, Parcurile naturale din Tasmania de vest, Grupa de insule lord Howe, Rezervatiile forestiere umede din estul Australiei, Parcul National Uluru (Ayers Rock) – Kata Tjuta (Mount Olgas), Parcul National Wet Tropics in Queensland, Parcul National Shark Bay din vestul Australiei, Insula Fraser, Situl fosilifer cu mamifere de la Riversleigh, Insulele vulcanice subantarctice  Heard si McDonald, Insula Macquarie, Zona montana Greater Blue, Parcul National Purnululu, Cladirea regala de expozitii si gradinile Carlton si Opera din Sydney.

Ca o curiozitate, exista aproximativ 54.9 millioane de obiecte de arta in muzeele australiene, iar librariile gazduiesc circa 11.3 millioane de piese.

Cunoscut ca un popor cu un puternic spirit pozitiv, acorda un spatiu important in viata culturala dansului si baletului. Marile companii, precum Sydney Dance Company sau Australian Ballet sustin turnee pe tot cuprinsul tarii, cu un repertoriu bogat si mereu atragator. In fiecare stat se afla macar o comapanie importanta de teatru, fiind cunoscut apetitul pentru aceasta forma de manifestare artistica.

In materie de literatura, povestea a inceput cu traditia orala a indigenilor si a continuat cu cea a prizonierilor care ajungeau pe aceste meleaguri. In secolul XX au cunoscut un success notabili scriitori precum: Thomas Keneall, Peter Carey, Kate Grenville, Christopher Koch, Elizabeth Jolly, David Malouf, Christina Stead, Morris West sau Tim Winton.

In materie de moda si creatii vestimentare, pe plan mondial sunt cunoscute nume precum Akira Isogawa si Collette Dinnigan. Naomi Watts, Helena Christensen sau Charlize Theron sunt adevarate ambasadoare ale frumusetii australiene. Australieni sunt mari amatori de sport. Circa 6,5 milioane de persoane sunt inregistrate ca practicanti. Printre cele mai indragite activitati se numara aerobicul, inotul, ciclismul, tenisul, golful sau rugby-ul.

Australia este o destinatie atragatoare pentru turistii din intreaga lume. Cei mai multa ajung aici din Noua Zeelanda, Marea Britanie, Statele Unite, China, Singapore, Koreea, Malaesya sau Germania. Cei mai multi vin aici pentru vacante si nu sunt niciodata dezamagiti. Cultura, gastronomia, peisajele spectaculoase, flora, fauna, marile aglomerari urbane si nu in cele din urma oamenii transforma visul Australian intr-o realitate.

Articole similare

Sustine proiectul romanesc in etapa „Alegerea Publicului” din cadrul Electrolux Design Lab

casamea.ro

Vară eferverscentă și bizar de răcoroasă cu Zarea Lively Collection

comunicat de presa

Friptura de miel cu crusta de iaurt condimentat

de la cititori

Lasă un comentariu