Image default
Home

Semnificatiile albastrului in interiorul locuintei

Pentru a avea o atmosfera relaxanta acasa la tine, afla cum poti utiliza aceasta culoare.

Semnificatie

Albastrul este culoarea cerului si emana siguranta si optimism. Este asociat cu ideea de puritate spirituala, delicatete, credinta, raceala, nostalgie. Albastrul deschis sugereaza setea de cunoastere, dar si nevoia de odihna si relaxare. Albastrul inchis adauga spiritualitate si intuitie. 

Efecte

Aceasta culoare are efect asupra proceselor de inhibitie si de incetinire a ritmului activitatii, indeamna la concentrare, liniste interioara, seriozitate si meditatie. Este utila in cazul problemelor de hipertensiune, stres, insomnie sau anxietate. Relaxeaza si improspateaza si aduce sentimente de siguranta.

Recomandari

Numit si „culoarea sufletului”, albastru are un rol calmant si relaxant si de aceea este recomandat in special pentru dormitor. Vopsirea peretilor in albastru este cea mai potrivita alegere pentru acest spatiu destinat odihnei.

Intrucat albastru este asociat cu apa, aceasta culoare reprezinta o optiune excelenta si pentru bai. Aici se pot face combinari de albastru si bleu deschis.

Pentru birou sunt potrivite tonurile intense de albastru intrucat sunt in acord cu starea de seriozitate si responsabilitate care caracterizeaza un astfel de spatiu. De asemenea, tonurile inchise ajuta la crearea unei atmosfere reci dar linistite.

Atentie!

In camerele mici, albastru inchis nu are efect.

Folosita in exces, aceasta culoare conduce la depresie.

 

Articole similare

Transform your outdoor space with the ultimate garden room

casamea.ro

D.I.Y. – bancute noi din scaune vechi

Radu Vezure

Electronice si electrocasnice de vanzare – 3 sfaturi utile

comunicat de presa

Lasă un comentariu