Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Semineul: sursa de incalzit vs. element decorativ

Instalarea unui semineu in interiorul locuintei se practica de sute de ani. De-a lungul timpului insa, a cunoscut o continua evolutie, ceea ce a condus la transformarea lui dintr-o sursa de incalzit intr-un element pur decorativ.

Chiar daca nu locuiesti intr-o casa la munte, cu un decor similar cu cel din imagini, poti sa creezi acasa la tine o atmosfera degajata si relaxanta de toamna, care sa te deconecteze de la stresul cotidian. Daca in living exista deja un semineu, este perfect. Ideal ar fi ca acesta sa aiba finisaj din piatra, pentru a transmite senzatia de mediu natural. In apropierea sau deasupra lui, expune obiecte decorative din lemn, cu forme brute, sau amintiri de vanatoare. Apoi, alege textile mai groase pentru ferestre, tapiterii si pleduri moi. Efectul va fi garantat.

Atmosfera „incalzita” cu un semineu

Chiar daca il asociezi cu interioarele clasice, semineul se integreaza la fel de bine si intr-un decor fusion, modern sau futurist. Prezenta lui intr-un decor dominat de culori reci este cu atat mai binevenita, creand senzatia de caldura si intimitate. De regula, in apartamentele de bloc, cele mai intalnite sunt modelele ecologice. Daca atunci cand ai utilat camera ai omis sa il instalezi, ai posibilitatea de a-l cumpara/comanda ulterior. Mai nou, anumite modele sunt prevazute cu rotile, ceea ce inseamna ca le poti muta dintr-un loc in altul sau dintr-o camera in alta. In acest caz, trebuie sa fii atent la designul si cromatica lor, pentru a se integra armonios in casa.

Finisaje personalizate vs. prefabricate

Printre materialele folosite la fabricarea finisajelor pentru semineuri se numara marmura, granitul si travertinul, disponibile intr-o gama larga de culori si nuante, rezultatele finale putand fi comparate cu adevarate opere de arta. Cea mai recomandata este utilizarea pietrei naturale, deoarece aceasta rezista la ciclurile de incalzire/racire. In ceea ce priveste finisajul, exista doua optiuni: personalizat sau prefabricat. Modelele de semineuri prefabricate sunt foarte diverse, satisfac cele mai exigente cerinte estetice si au avantajul productiei automatizate: calitate la preturi accesibile.

Articole similare

10 depozitari in spatele usii

Alexandra Petraru

Amenajare vintage in culori neutre

Catalina Coca

Un decor de poveste… orientala

Elena Virlan

Lasă un comentariu