Image default
Legislatie Solutii Constructive

Se cauta cladiri de birouri de vanzare de pana in 5 milioane de euro

I. CEREREA: Potentialii cumparatori cauta mai ales sedii pentru uz propriu

In ultimele sase luni s-a resimtit o crestere cu 20% a cererii de achizitionare de spatii inregistrate in baza de date a companiei ESOP Consulting. Printre potentialii clienti se numara firme din domeniul medical, din sectorul IT&C si al serviciilor.

Majoritatea cererilor vizează achizitia de imobile cu suprafete medii, de pana in 4.000 mp si bugete de pana in cinci milioane de euro.

„In acest moment, suntem in discutii avansate cu doua companii din domeniul medical care cauta sa isi cumpere sedii la bugete de 3-5 milioane de euro. In rest, potentialii cumparatori sunt firme sau persoane fizice care sunt interesate de spatii mai mici, de 100-300 mp. Pe acest segment chiar am intermediat recent o tranzactie”, declara Alexandru Petrescu, manager al ESOP Consulting.

II. OFERTA: Doar o parte din proprietari vor sa se stie ca vand

La inceputul lunii octombrie 2012, în Bucureşti sunt scoase la vanzare 100 centre de birouri si 124 de vile, cu spatii de birouri, conform bazei de date a companiei ESOP Consulting. Din acestea, doar o parte sunt publice, pentru restul imobilelor proprietarii facand apel la o promovare discreta.

„Multe din aceste proiecte sunt scoase la vanzare ca parte a strategiilor proprietarilor de eficientizare a portofoliilor de proprietati, o astfel de tranzactie permitand dezvoltarea sau finalizarea unui alt proiect al firmei. Este un moment prielnic de cumparare, deoarece numarul imobilelor disponibile este mai mult decat dublu fata de 2008, iar preturile sunt semnificat mai avantajoase”, afirma Alexandru Petrescu, manager al ESOP Consulting.

Preturile variaza între 70.000 euro si 24.000.000 euro

Cea mai ieftina proprietate care poate servi ca spatiu de birouri si poate fi cumparata imediat este un birou de 63 mp, in complexul Sitraco din zona Unirii, cu 70.000 euro.

Citeste articolul integral pe imopedia.ro

Articole similare

O casa preasamblata, de doar 14 mp, cu interior larg

Ana Mincu

FNGCIMM a inceput sa primeasca dosare pentru etapa a doua a programului Prima Casa

RL online

Centrala cu gaz

Anca Ghiorghiu

Lasă un comentariu