Image default
Calatorii LifeStyle

Satul verde

Ascuns in Arhipelagul Shengsi din China, acest sat de pescari abandonat a devenit cunoscut in intreaga lume datorita faptului ca fiecare constructie ridicata de om a fost acoperita cu plante verzi.

Satul Houtou Wan este situat pe insula Gouqi, care apartine unui grup de 394 de insule, cunoscute cu numele de Insulele Shengsi. Candva, acest sat era o comunitate de pescari infloritoare, insa acum Houtu Wan arata ca un mormant pustiu, „inghitit” de natura.

Citeste si: Un colt de lume fascinant: satul pictat din Burkina Faso

Odata cu epuizarea resurselor locale si industrializarea tarii, satenii si-au parasit casele in cautarea unui trai mai bun la oras, lasand totul in urma. Este uimitor ce s-a intamplat ulterior. Natura si-a recuperat ce a pierdut. Fiecare perete, fereastra, fisura si alte urme de constructie au fost acoperite cu vita-de-vie, satul parand un loc suprarealist. S-ar putea spune ca “inverzirea” caselor s-a facut in mod deliberat, si nu e mana naturii.

Citeste si: Guilin sau paradisul Chinei

Jane Qing, un fotograf din Shanghai, a captat in fotografii frumusetea acestui sat de coasta. In imaginile sale, intreaga asezare are un aspect straniu…

A fost nevoie de 50 de ani ca satul Houtou Wan sa fie acoperit complet de verdeata. In ritmul acesta nu va dura mult pana cand natura va acoperi orice urma umana.

Citeste si: Sigiriya, un loc magic

Articole similare

O baie strălucitoare cu produse profesionale pentru curățare

comunicat de presa

Sfaturi pentru curatarea bucatariei

Elena Virlan

Ardei umpluti meditareaneeni

casamea.ro

Lasă un comentariu