Image default
LifeStyle Retete

Saramura de peste

In randurile urmatoare va prezentam o reteta simpla, oferita de doamna Tatiana Padureanu:

Ingrediente:

peste

sare

rosii

ardei gras

arde iute

Saramura:

apa

sare

ulei

usturoi

verdeata

piper

Mod de preparare:

Curatam pestele, il spalam si il crestam pe spate in cateva locuri. Il saram, apoi il prajim pe gratar sau pe o tabla pe care am presarat sare grunjoasa. Il frigem pe ambele parti.

Pe aceeasi tabla prajim rosiile, ardeiul gras si un ardei iute. Dupa ce s-au fript punem pestele intr-un vas termorezistent.

Pregatim saramura fierband apa cu sare, ulei, usturoiul, verdeata, piperul, pana ajunge la punctul de fierbere, apoi adaugam si legumele si ardeiul iute fripte pe tava.

Lasam sa fiarba impreuna 3-4 minute, apoi turnam peste peste. Lichidul trebuie sa fie suficient pentru a-l acoperi.

Punem pestele cu saramura la cuptor pentru inca 10-15 minute la 200°C, astfel incat sa se intrepatrunda toate aromele. Cand este gata presaram patrunjel verde tocat marunt. Se serveste cu mamaliguta!

Articole similare

BikeFest 2013, doua zile de evenimente dedicate biciclistilor!

comunicat de presa

Un arhitect la sfat despre proiectarea si construirea unei case

Maria Seder Neda

Bergenia: o planta perfecta pentru gradina si terasa

Elena Virlan

Lasă un comentariu