Image default
LifeStyle Retete

Salata de primavara cu cocos si rodie

Ingrediente:

salata verde

untisor

leurda

spanac

ceapa verde

o rodie

o nuca de cocos

o lingurita mica de miere

zeama de lamaie

o lingurita mustar cu bobite

o lingurita ulei de masline

o lingurita de otet de mere

sare de mare dupa gust

Mod de preparare:

Nuca de cocos se curata, din cele trei gauri una cedeaza imediat, o intepam cu un cutit cu varf ascutit si apoi folosindu-ne de un pai o largim si scurgem zeama printr-o strecuratoare intr-un vas mic.

O invelim in hartie (pergament) apoi intr-un servet de bucatarie si cu un ciocan o spargem in bucati. Indepartam usor coaja groasa. Coaja mai subtire se va indeparta si ea destul de usor daca o vom desface in bucati mai mici. Cu o lingurita sau un cutit scobim miezul pe care il vom taia in fasii sau cum dorim. Partea ramasa cu coaja subtire o vom pune in blender si impreuna cu zeama scursa si strecurata si cu o cana cu apa vom face laptele de cocos. Strecuram laptele de cocos printr-o sita.

Pentru vinegreta vom avea nevoie doar de o cana de lapte de cococ!

Rodia o lovim numai pe jumatate cu o lingura de lemn un minut pentru a indeparta semintele de coaja alba, apoi o taiem cu grija si scoatem bobitele pe o farfurie. Din jumatatea nelovita vom stoarce sucul printr-un storcator de lamaie.

Punem la blender laptele de cocos, impreuna cu sucul de la o jumatate de rodie, mustarul, lamaia, otetul, mierea, uleiul de masline si sarea.

Spalam si curatam salata, spanacul, leurda, untisorul apoi taiem totul cum dorim.

Intr-un castron mare, punem salata, spanacul, leurda, untisorul, ceapa verde tocata, nuca de cocos bucati, bobitele de rodie si stropim din belsug cu vinegreta delicioasa, apoi ne bucuram de salata!

Material preluat de pe www.bucataras.ro

Articole similare

Stiuca la cuptor

de la cititori

ANDRÉ RIEU în concert LIVE pentru prima dată la Cluj-Napoca

comunicat de presa

Tort elvetian de ciocolata

de la cititori

Lasă un comentariu