Image default
LifeStyle

Saint Bernard, cainele urias

Originar din Elvetia, acest animal de companie si-a dobandit numele gratie romanilor, care l-au adus in pasul Saint Bernard pentru a pazi drumurile.

Ajuns la maturitate, Saint Bernardul nu va trebui sa depuna prea mult efort pentru a-i intimida pe straini, numai statura sa impunatoare va fi suficienta. Cu toate acestea, contrar aparentelor, este un animal de companie afectuos, loial, bland, care se ataseaza foarte repede de stapan.

Pentru ca a fost inzestrat cu un simt al orientarii iesit din comun, Saint Bernardul si-a castigat dreptul de caine salvator, el putand depista cu usurinta persoanele ingropate in zapada la cativa metri adancime.

Avand in vedere locul de provenienta, el iubeste frigul si zapada, ceea ce nu se poate spune si despre caldura, din contra, trebuie protejat pentru ca prezinta risc crescut de soc caloric.

Inteligenta sa, docilitatea si faptul ca este usor de dresat fac din cainele Saint Bernard un partener de nadejde, singurul impediment constand in durata medie de viata, de aproximativ 10 ani, mai mica decat in cazul altor rase de caini.

In ceea ce priveste igiena, indiferent de exemplar, cu blana lunga si  matasoasa sau scurta si aspra, el trebuie pieptanat aproape zilnic, iar baile sunt recomandate numai atunci cand sunt strict necesare.

Un adult poate ajunge la o greutate de 95 kg, ceea ce face ca suprafata dintr-un apartament obisnuit sa fie cam prea mica pentru el, cu toate ca este un caine lent, putin activ.

Articole similare

Cainele agitat si vizita la Pet Spa

Happy Feet Clinic

Florin Piersic jr. revine la ARCUB în one-man show-ul „Freak Show”

comunicat de presa

Cinci spectacole, un spectacol-lectură și o lansare de carte în a cincea zi de Fest(in) pe Bulevard, ediția a V-a

comunicat de presa

Lasă un comentariu