Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Rustic, etno sau traditional?

Chiar daca parem absorbiti de tot ceea ce este nou, un numar din ce in ce mai mare de persoane isi manifesta un real interes pentru 3 stiluri cu un farmec incontestabil: rustic, etno si traditional. Haideti sa vedem ce reprezinta fiecare!

Stilul traditional

Exista multe persoane atrase de farmecul stilului traditional, care isi doresc sa il adopte in amenajarea locuintei. Mobilierul specific acestui stil este realizat din lemn masiv, printr-o imbinare de linii drepte cu linii curbe, uneori insotite de detalii sculptate. Acest lucru face ca pentru zugravirea peretilor sa fie potrivite culorile neutre, in prim plan ramanand mobilierul si accesoriile. In acest stil sunt incluse elementele decorative cu detalii/motive/imprimeuri specifice unei tari sau unei zone, care o definesc.

Stilul etno

Se axeaza pe mobilier si accesorii provenite din afara Europei, adica din tarile arabe, africane, sud-americane. O serie de obiecte, motive si teme poti fi etichetate ca apartinand stilului etno: printuri cu animale (de exemplu, zebre), forme geometrice, simboluri mistice. Obiectele traditionale (tesaturi, instrumente muzicale, masti si alte obiecte cu semnificatii mistice) din diverse culturi ale lumii (si care s-au impus in designul interior) se inscriu, de asemenea, in stilul etno. Acestea sunt inserate in decorurile contemporane ca elemente exotice si originale.

Stilul rustic

Stilul rustic se axeaza pe materiale naturale, cum ar fi piatra si lemn, si pe elemente decorative in nuantele naturale ale lemnului. De regula, in locuintele rustice se fac imbinari de alb-verde, alb-crem in conturarea decorului. Tesaturile sunt realizate, de asemenea, din materiale naturale (bumbac, in) si prezinta motive sau imprimeuri rurale (flori, pasari, animale etc.). Piesele de mobilier de culoare deschisa se profileaza pe un fundal intr-o nuanta mai inchisa si invers. Pentru mansarde, care, in general, detin dimensiuni mici, se recomanda culoarea alb.

Desi par identice, stilul traditional se deosebeste de cel rustic prin faptul ca aduce in prim plan elemente, motive, simboluri si detalii specifice unei regiuni/tari anume. In schimb, stilul rustic se remarca prin elemente specifice vietii de la tara, indiferent de tara sau zona.

 

Articole similare

Idei pentru amenajarea bucatariei

RL online

O amenajare cocheta

Luana Ibacka

Ce ar trebui sa existe in apartamentul unui burlac?

Alexandra Petraru

Lasă un comentariu