Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Rolul tapetului in estetica interiorului

Tapetul are un important rol decorativ in orice amenajare. Aplicarea lui chiar pe un singur perete al unei incaperi poate schimba total spatiul.

Acest lucru se poate realiza atunci cand se aleg modele in culori puternice, in contrast cu restul incaperii, sau cu forme bine delimitate. De asemenea, tapetul poate aduce o pata de culoare atunci cand se folosesc culori calde, combinatii de culori pastelate, texturi fine.

Citeste si: Ce poti face cu resturile de tapet

Tapetul poate fi folosit si pentru a pune in evidenta anumite piese de mobilier. Se foloseste foarte mult tapetul de vinil, care se aplica foarte bine pe perete, are textura mai groasa si este super lavabil (grad 4 de spalare si de trafic – poate rezista si in spatii unde este umiditate sau se fumeaza). Poate avea foarte multe combinatii de culori, insertii sau aplicatii, care sunt aproape imposibil de realizat pe suport de hartie.

Se foloseste, de asemenea, si tapetul textil, de matase sau bambus (nu are aceleasi proprietati ca si cel de vinil – spre exemplu nu este lavabil, este mai putin rezistent in timp), care are un rol estetic.

Citeste si: Cum iti alegi tapetul

In dormitor, solutia tapetului poate fi ideala, acesta contribuind substantial la o atmosfera calda si confortabila. Pentru aceasta functiune, ca si la living, regulile alegerii tapetului nu sunt stricte. Poate fi folosit la fel de bine un tapet cu motiv floral si in dormitor, si in living.

Sunt importante si dimensiunile pe care se aplica. Un model foarte incarcat nu va veni la fel de bine pe un perete cu dimensiuni mici si nici nu este recomandat in dormitor, unde atmosfera trebuie sa fie calma. Culorile indicate sunt cele pastelate sau nuantele neutre de bej.

Citeste si: Tapet in bucatarie? Cum il alegi?

 

Articole similare

Arta si inspiratie la “Maison et object”

Luana Ibacka

„Cărămida aparentă îmi amintește de Anglia”

casamea.ro

LifeStyle Mures

RL online

Lasă un comentariu