Image default
Home

Rolul placilor ceramice in estetica incaperii

Datorita diversitatii tot mai mari a formelor, culorilor si designului, placile ceramice ofera nenumarate posibilitati de combinare si asortare cu restul finisajelor din casa. Tendinta actuala este transformarea bailor si bucatariilor in spatii de locuit, iar placile ceramice joaca un rol important in estetica lor.

Unul dintre factorii care „dicteaza” tipul placilor ceramice est stilul de amenajare. De exemplu, este indicat ca gresia si faianta sa fie in ton cu stilul adoptat (clasic, rustic, modern), compatibile cu zugraveala peretilor, precum si cu designul si culoarea mobilierului.

Alege dimensiunile mari!

Se stie ca formatul placilor ceramice afec­teaza densitatea pe metru patrat a struc­turii rosturilor, intelegand prin asta suprafete brazdate mai mult sau mai putin de liniile generate de marginile placilor. Cu cat dimensiunea placilor este mai mare, cu atat acestea apar mai putin, aspectul vi­zual fiind unul mai aerisit, in ton cu tenditele actuale.

In plus, placile ceramice de dimensiuni mari creeaza impresia de spatialitate si fluiditate, au un design compact si un timp de montaj mai scurt.

Foloseste adezivul potrivit!

Daca aveti in plan sa modernizati bucataria sau baia, trebuie sa stiti ca montarea placilor ceramice si de piatra naturala de mari dimensiuni se realizeaza cel mai bine cu ajutorul unui adeziv flexibil, ceea ce inseamna ca rezista la deformarile stratului pe care este aplicat, dar si ale placilor. E important sa folositi un adeziv creat special pentru placile mari, deoarece acesta are o aderenta incomparabil mai mare decat un adeziv „standard”, se intareste fara a suferi contractii dimensionale – astfel ca placile nu vor crapa in timp –, nu formeaza goluri sub placi, ceea ce inseamna ca placile nu se misca, nu suna a gol, nu se dezlipesc si nu sar de la locul lor.  Un alt beneficiu este ca placile dobandesc rezistenta mecanica mai mare.

Recomandarea noastra este Keraflex Maxi S1. Acesta are aderenta perfecta pe toate materialele folosite in mod curent in constructii, este rezistent la deformarile stratului suport si ale placilor, precum si la variatiile mari de temperatura, astfel ca il puteti folosi atat la interior, cat si la exterior, de exemplu pentru amenajarea terasei. Cu acest adeziv puteti lipi orice tip de placa va doriti – faianta, gresie, gresie portelanata sau kinker, inclusiv placi din roci naturale, atat de frumoase in amenajarile rustice.

In ceea ce priveste montarea, nu mai trebuie sa va faceti griji cu privire la cantitatea de praf pe care o presupune folosirea adezivilor standard pe baza de ciment.  Keraflex Maxi S1 beneficiaza de tehnologia inovatoare Low Dust, ce reduce drastic cantitatea de praf, astfel incat sa puteti monta placile intr-un mediu mai curat, fie ca va ocupati personal sau angajati un mester.

Un alt avantaj este ca nu va fi nevoie sa nivelati suportul inainte de aplicarea adezivului, deoarece acesta se poate aplica in grosimi mari de pana la 15 mm.

Cunoscand toate aceste beneficii, tot ce va ramane de facut este sa va apucati de treaba!

 

Articole similare

Cum se repara bateriile defecte

casamea.ro

Advertorial: Instal Montaj Fire Solutions – servicii de stingere incendiu

casamea.ro

Plafoane tapetate pentru interioare inedite

casamea.ro

Lasă un comentariu